20 september 2007
Opel Zafira (2005 - 2011)

Opel CNG

Gratis aardgas thuisvulinstallatie voor Opel CNG-rijders

Autozine
20 september 2007 | Opel gaat bij de eerste vijftig klanten die een nieuwe Opel Zafira CNG (Compressed Natural Gas - aardgas) of Opel Combo CNG aanschaffen gratis een thuisvulinstallatie plaatsen. Hiermee kan de klant gewoon thuis voor de deur de auto voltanken met aardgas. Een vergelijkbaar aantal Opel-dealers zal ook zon thuisvulinstallatie geinstalleerd krijgen, wanneer zij een CNG-model gaan inzetten voor vervangend vervoer of proefritten.

Opel start dit bijzondere initiatief om haar milieuambities kracht bij te zetten en de vraag naar modellen die op aardgas rijden extra te stimuleren. De thuisvulinstallatie stelt de klant in staat zijn Zafira CNG of Combo CNG thuis, bijvoorbeeld 's nachts, te vullen met aardgas en op milieuvriendelijkere wijze aan het verkeer deel te nemen.

Opel Zafira (2005 - 2011)

Ook met de actie richting de Opel-dealers wil het merk duidelijk laten blijken dat aardgas een serieus alternatief is. Door de inzet van CNG-demonstratiemodellen op deze wijze te stimuleren, kunnen meer (potentiele) klanten de voordelen van het rijden op aardgas ervaren, via proefritten of vervangend vervoer op aardgas. Hiermee zal Opel binnen afzienbare termijn een landelijk bereikbare testvloot operationeel hebben. Het eerste systeem is onlangs bij een dealer geplaatst: Opel-dealer Wander in Assen heeft het systeem inmiddels in gebruik genomen en zet een Zafira CNG als demo in. Ook Opel-dealer Vriens AutoCenter in Breda heeft sinds twee weken een systeem operationeel.

De thuisvulinstallatie is afkomstig van de Canadese fabrikant Fuelmaker en luistert naar de naam Phill. Verkoop en distributie in Nederland wordt verzorgd door de firma Teesing Systems uit Rijswijk, de installatie door de firma Meurs uit Lochem.

Voor de aftrap van deze primeur in Nederland koos Opel bewust de Week van de Vooruitgang die van 16 tot en met 22 september in tal van gemeenten en provincies plaatsvindt. De Week van de Vooruitgang is een initiatief van de Europese Commissie om mensen bewuster te maken van hun mobiliteit en medeverantwoordelijkheid voor het milieu. Gedurende de hele week trekt een karavaan van aardgasvoertuigen, waaronder diverse Opel CNG-modellen, door het land om de voordelen van het rijden op aardgas te promoten.

De voordelen van het rijden op aardgas zijn aanzienlijk. De uitstoot van CO2 ligt 20 a 25 procent lager dan die van vergelijkbare benzineversies. Ook in de onderlinge vergelijking met dieselmotoren scoren de CNG-varianten uitstekend. De Zafira CNG stoot bijvoorbeeld 80 procent minder stikstofoxiden (NOx) uit dan vergelijkbare dieselvarianten. De emissie is bovendien vrij van roetdeeltjes. Ook stoot hij 80 procent minder zwavelverbindingen uit dan zwavelarme dieselverbruikers. De emissie van benzeen valt eveneens in het voordeel van de CNG-modellen uit: de reductie van de benzeenemissie ten opzichte van vergelijkbare benzine- en dieselversies bedraagt 97 tot 100 procent.

Ten slotte zijn er nog voordelen op het prijstechnische vlak. Een volle tank aardgas kost ongeveer 40 procent minder dan een vergelijkbare tank diesel en tot wel 55 procent minder dan een vergelijkbare tank benzine. De huidige richtprijs van aardgas bedraagt € 0,66 per kilo. Het gemiddelde verbruik van de Zafira 1.6 CNG bedraagt 5,0 kg per 100 kilometer en de Combo op aardgas verbruikt nog minder.

XLLease
Opel introduceert Zafira CNG TurboOpel introduceert Zafira CNG Turbo
14 november 2008
Opel Zafira ondergaat faceliftOpel Zafira ondergaat facelift
15 november 2007
Opel Zafira nu ook op aardasOpel Zafira nu ook op aardas
17 november 2006
Opel Zafira is Gezinsauto van het JaarOpel Zafira is Gezinsauto van het Jaar
6 november 2006
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Forum