15 november 2007
Opel Zafira (2005 - 2011)

Opel Zafira (2005 - 2011)

Opel Zafira ondergaat facelift

Autozine
15 november 2007 | De vernieuwde Opel Zafira zal vanaf februari 2008 bij de Opel-dealer verkrijgbaar zijn met frisse designaccenten en drie nieuwe motoren. De nieuwe uitgave van Opels MPV beleeft zijn wereldpremiere op de autotentoonstelling van Bologna (7 -16 december 2007).
AutoCoach

De nieuwe Zafira wordt gekenmerkt door opvallende designelementen aan de voor- en achterzijde, die hem een sportieve uitstraling geven. Het chroomprofiel met geintegreerd Opel-logo verbindt de wigvorm van de motorkap met de vinnen van de tweedelige grille, die nu volledig verchroomd zijn. Door de kenmerkende lijnen rond de uitsparingen van de mistlampen is ook de bumper geïntegreerd in de dynamische V-stijl; de koplampbehuizingen zijn eveneens met chroom afgewerkt. Andere nieuwe opvallende kenmerken zijn de twee transparante 3D-cellen in de rode achterlichten. De verbetering van het design wordt afgerond met een zilverwitte strip op de achterlichten, die overgaat in de chroombies aan de achterzijde.

Opel Zafira (2005 - 2011)

De aanpassing van het interieur wordt beklemtoond door glanzende chroomringen rond airco- en radiobediening en door nieuwe afwerkingsdetails op het dashboard en de deuren. De Cosmo-versie heeft een pianolakafwerking op de middenconsole en een sierinleg op het stuurwiel. De infotainmentsystemen met navigatie-, CD-, DVD- en MP3-functies zijn voorzien van stereoaansluitingen voor externe audio-apparaten zoals een iPod.

In de toekomst zullen de Zafira-klanten kunnen kiezen uit in totaal negen motoren. De nieuwe, uiterst lichte 1.6 Twinport Ecotec met continu variabele kleptiming aan in- en uitlaatzijde ontwikkelt een maximumvermogen van 85 kW / 115 pk. Deze krachtbron met vier cilinders en meerkleppentechnologie vervangt de 1,6-liter van 77/105 pk en verbruikt 7,0 liter brandstof per 100 km. Dat resulteert in een besparing van 4,3 procent ten opzichte van de voorganger. Tegelijkertijd staat het hogere vermogen borg voor betere rijprestaties, wat tot uitdrukking komt in een topsnelheid die 9 km/u hoger ligt en een acceleratie van 0 tot 100 km/u in 13,4 seconden.

Opel Zafira (2005 - 2011)

De nieuwe 1.7 CDTi-motoren van 81 kW / 110 pk en 92 kW / 125 pk worden allebei standaard met een handgeschakelde zesversnellingsbak geleverd en beschikken over een directe common-rail injectie, vier kleppen per cilinder, wervelingscontrole en een onderhoudsvrije dieselpartikelfilter. Zij vervangen de 1.9 CDTi van 74 kW/100 pk en de versie met handgeschakelde versnellingsbak van de 1,9-liter diesel met 88 kW/120 pk. De 1.7 CDTi-krachtbronnen, die respectievelijk 20 en 40 Nm meer koppel leveren, verenigen een hoger vermogen met lagere verbruiks- en emissiewaarden. Hun verbruik ligt tot 5 procent lager. Beide dieselmotoren verbruiken 5,7 liter brandstof per 100 km en stoten slechts 152 kg CO2 per kilometer uit.

Nieuw is ook het als optie verkrijgbare IDSPlus chassissysteem met elektronische CDC-functie (Continuous Damping Control). In dit geïntegreerde chassisbesturingssysteem wisselen de stuureenheden en sensoren van ESPPlus, ABS en CDC ononderbroken informatie uit om de afstelling van het chassis in real time te optimaliseren. Ook met de betere stabiliteitsregeling voor aanhangwagens onderscheidt de nieuwe uitgave zich duidelijk van de voorganger. Het systeem controleert de gierbewegingen in de combinatie auto-aanhangwagen. Deze bewegingen worden door de regelelektronica gestabiliseerd door op gecontroleerde wijze remkracht uit te oefenen.

Opel Zafira (2005 - 2011)
KwikFit
Opel introduceert Zafira CNG TurboOpel introduceert Zafira CNG Turbo
14 november 2008
Gratis aardgas vulinstallatie bij OpelGratis aardgas vulinstallatie bij Opel
20 september 2007
Opel Zafira nu ook op aardasOpel Zafira nu ook op aardas
17 november 2006
Opel Zafira is Gezinsauto van het JaarOpel Zafira is Gezinsauto van het Jaar
6 november 2006
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Forum