3 juni 2005
Opel Zafira (1999 - 2005)

Opel Zafira (1999 - 2005)

Ikea bezoekt klanten in Opel op waterstof

Autozine
3 juni 2005 | Ikea-klanten in Berlijn zullen het servicepersoneel in de toekomst voortaan amper horen aankomen. Klanten worden vanaf nu bezocht met de emissievrije brandstofcelauto HydroGen3, die ontwikkeld is op basis van de Opel Zafira en op vloeibare waterstof rijdt. Tijdens deze praktische test, die op 2 juni van start ging in Berlijn, willen de Zweedse meubelfabrikant en de Duitse autofabrikant in het kader van het CEP-project ('Clean Energy Partnership Berlin') ervaring opdoen met een waterstofaangedreven auto.
AutoCoach

De Zafira met brandstofcel zal gebruikt worden door de Afdeling Berlin-Spandau van de Ikea-meubelketen. Twee Ikea-werknemers zijn opgeleid om tijdens klantenbezoeken met de emissievrije, geruisloze auto gegevens te verzamelen die vervolgens geanalyseerd zullen worden. "Het is bekend dat Ikea ernaar streeft om de schadelijke invloed op het milieu van al zijn activiteiten tot een minimum te beperken. Als we de brandstofceltechnologie een stapje dichter bij de dagelijkse realiteit kunnen brengen door deze auto te gebruiken voor de klantenbezoeken van Ikea Spandau, doen we dat met veel plezier", aldus Peter Betzel, Deputy Managing Director van Ikea Duitsland.

Opel Zafira (1999 - 2005)

De HydroGen3 wordt aangedreven door een 60 kW/82 pk sterke elektromotor. Hij accelereert van 0 naar 100 km/u in 16 seconden en haalt een topsnelheid van 160 km/u. De HydroGen3 heeft zijn duurzaamheid al enkele keren gedemonstreerd, zoals in de zomer van 2004: tijdens een rit van 9.696 kilometer tussen het Noorse Hammerfest en het Portugese Cabo da Roca in amper 38 dagen vestigde hij een nieuw wereldrecord voor brandstofcelauto's.

Het demonstratieproject Clean Energy Partnership Berlin (CEP), dat in de herfst van 2004 van start ging, is een nieuw hoofdstuk in de energiegeschiedenis en is een van de grootste Europese projecten voor langdurige mobiliteit. Het gezamenlijke initiatief van de overheid en de prive-sector geniet de steun van de Duitse federale regering en tien partnerorganisaties. Het project wil de maatschappij van morgen mobiel houden dankzij groene brandstoffen die geen broeikasgassen uitstoten. De Duitse federale regering en de partnerorganisaties investeren samen 33 miljoen euro in de Sustainability Strategy for Germany. Waterstof is een erg milieuvriendelijk en innovatief opslag- en transportmedium voor vernieuwbare energie.

Wittebrug
Succes voor Opel Hydrogen3 in MonteCarloSucces voor Opel Hydrogen3 in MonteCarlo
4 april 2005
HydroGen3 aan start van Monte CarloHydroGen3 aan start van Monte Carlo
23 maart 2005
Opel Fuelcel Marathon: uithoudingsraceOpel Fuelcel Marathon: uithoudingsrace
26 april 2004
Opel Zafira leverbaar als Design EditionOpel Zafira leverbaar als Design Edition
5 juni 2003
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Forum