23 februari 2001
Opel Speedster

Opel Speedster

Opel Speedster vanaf mei in Nederland

Autozine
23 februari 2001 | Autoland heeft er lang op moeten wachten, maar vanaf mei is de Opel Speedster dan toch echt leverbaar. De Speedster moet Opel een jonger en hipper imago bezorgen door ook in het segment van de pure sportwagens een vertegenwoordiger aan te bieden. De Opel Speedster is afgeleid van de Lotus Elise en is in samenwerking met Lotus ontwikkeld. Zoals het bij een echte sportwagen hoort, combineert de Speedster een laag gewicht met een sterke motor.
AutoCoach

Verantwoordelijk voor het lage gewicht en een aansprekend uiterlijk, zijn de geheel uit composiet materialen vervaardigde structuur en het aluminium onderstel. Het aluminium is ook in het interieur gebruikt, om de auto een sportievere uitstraling te geven en nog meer gewicht te reduceren. De opvallend scherpe randen van het exterieur zijn mogelijk gemaakt door de auto geheel te verlijmen in plaats van lassen. Hiermee is de auto niet alleen lichter maar ook steviger.

Opel Speedster

De Speedster wordt aangedreven door een 2.2-liter Eco-tec motor, goed voor 147 pk en een maximum koppel van 203 Nm op de achterwielen. Daarmee bereikt de Speedtser een topsnelheid van 217 km/u en staat de 100 km/u 5,9 seconden na vertrek op de snelheidsmeter. De motor is dankzij platina bougies en een rollendistributieketting zo goed als onderhoudsvrij. Het gemiddelde verbruik bedraagt 8,5 liter per 100 km. Achter de in het midden geplaatste motor is een bagageruimte van 206 liter te vinden, "voldoende voor de weekendbagage van twee personen", aldus Opel. Het vouwdak wordt achter de voorstoelen opgeborgen in bijgeleverde tas, zodat de bagageruimte ook met open dak beschikbaar is.

De Opel Speedster is in Nederland leverbaar voor fl. 89.950,-. Exclusiviteit is gewaarborgd, want van de 3.000 exemplaren die dit jaar worden geproduceerd komen er slechts 165 naar Nederland. De auto is alleen te koop bij één van de de 66 als Speedster-center aangewezen Opel-dealers. Wie de auto koopt moet zich bij aflevering bovendien bewijzen een capabel chauffeur te zijn op het circuit bij de Engelse fabriek.

XLLease
Laatste exemplaar Opel SpeedsterLaatste exemplaar Opel Speedster
30 juli 2005
Opel Speedster Performance Car of YearOpel Speedster Performance Car of Year
14 november 2003
Schaalmodel Opel Speedster verkrijgbaarSchaalmodel Opel Speedster verkrijgbaar
29 april 2003
Opel Speedster nu ook met turbomotorOpel Speedster nu ook met turbomotor
21 februari 2003
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Forum