14 november 2003
Opel Speedster

Opel Speedster

Opel Speedster Turbo uitgeroepen tot Performance Car of the Year 2003

Autozine
14 november 2003 | De Opel Speedster Turbo is in Groot-Brittannie als winnaar verkozen in een vergelijking van sportieve auto's. De Opel Speedster Turbo liet 38 concurrenten uit de eliteklasse van sportwagens achter zich. De verkiezing werd opgezet door het Britse vakblad 'Car'. Voor de vergelijking bracht 'Car' 38 supersportwagens samen, van fabrikanten uit Italie, Duitsland, Engeland, Japan, Frankrijk, Spanje, Tsjechie en Zweden. De locatie voor de vergelijking was het testcircuit van Millbrook in Engeland. Onder de deelnemers bevonden zich, naast de Opel Speedster Turbo, onder meer de Aston Martin DB7 GTA, de Ferrari 360 Challenge Stradale en de Porsche 911 GT3.
AutoCoach

Na een eerste testsessie bleven er 11 finalisten over die aan uitgebreide rijtests werden onderworpen in Wales. Voor de vergelijkende test dienden de auto's aan een reeks van vooropgestelde criteria te voldoen, waaronder design, techniek, prijs/kwaliteit-verhouding, veiligheid en rijplezier. De 200 pk sterke Opel Speedster Turbo toonde zich in de test de beste 'allrounder'. Hoofdredacteur Angus Mackenzie van 'Car' verklaarde dat de overwinning van de Opel Speedster Turbo te danken is aan feit dat de auto op ieder criterium beter scoorde dan de overige geteste modellen.

Opel Speedster

De Opel Speedster Turbo was goed op zijn plaats in het elitegezelschap van sportwagens. De prestatiecijfers spreken wat dat betreft boekdelen: de auto accelereert van 0 naar 100 km/u in 4,9 seconden, de topsnelheid ligt op 243 km/u. De Opel Speedster Turbo is in Nederland verkrijgbaar vanaf € 46.895,-.

Laatste exemplaar Opel SpeedsterLaatste exemplaar Opel Speedster
30 juli 2005
Schaalmodel Opel Speedster verkrijgbaarSchaalmodel Opel Speedster verkrijgbaar
29 april 2003
Opel Speedster nu ook met turbomotorOpel Speedster nu ook met turbomotor
21 februari 2003
Opel Speedster als surveillance-auto?Opel Speedster als surveillance-auto?
25 september 2001
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Forum