1 augustus 2017
 

Opel

Opel definitief verkocht aan PSA

Autozine
1 augustus 2017 | De verkoop van Opel Automobile GmbH met zijn merken Opel en Vauxhall door General Motors aan Groupe PSA is voltooid. Zoals reeds werd verzekerd toen in maart 2017 de voorlopige overeenkomst werd getekend, blijven alle medebeslissingsrechten van de werknemers ongewijzigd. Opel /Vauxhall en Groupe PSA blijven in de toekomst samenwerken met General Motors. Naast de ontwikkelingen op het vlak van elektrische aandrijving, zullen de Opelfabrieken auto's blijven produceren voor de GM-merken Buick en Holden. Gelijktijdig is de overname van de Europese activiteiten van GM Financial aan de gang. Deze is, onder voorbehoud van de goedkeuring van de verschillende regelgevende instanties, gepland voor de tweede helft van 2017.
AutoCoach
Info

PSA en Opel/Vauxhall werken al sinds 2012 samen. Tot zover omvat de samenwerking vier Opels. Het eerste model, de Opel Crossland X, is sinds einde juni beschikbaar bij de dealers. De SUV Opel Grandland X in het eerstvolgende hogere segment volgt in het najaar. De opvolger van de lichte bedrijfswagen Opel Combo komt volgend jaar op de markt en vanaf 2019 wordt de volgende generatie van de bestseller Opel Corsa gelanceerd.

Opel

Het managementteam van Opel/Vauxhall werkt de komende 100 dagen aan een plan voor de toekomst. "We kijken ernaar uit om het plan vorm te geven met de ondersteuning van PSA en uiteraard samen met onze partners van de ondernemingsraad en de vakbonden", aldus Opel-CEO Lohscheller. Synergieën binnen Groupe PSA, bijvoorbeeld bij aankoop en ontwikkeling, zullen een grote rol spelen. De gecombineerde entiteit zal aanzienlijke schaalvoordelen en synergieën opleveren op gebied van aankopen, productie en onderzoek & ontwikkeling. Deze worden geraamd op 1,7 miljard euro op jaarbasis. Het doel is tegen 2020 een positieve vrije cashflow uit operationele activiteiten te genereren, naast een winstmarge van twee procent tegen 2020 en zes procent tegen 2026.

Het nieuw tijdperk dat vandaag aanvangt, gaat gepaard met enkele belangrijke veranderingen aan het hoofd van het bedrijf. "Ik heb het genoegen aan te kondigen dat vier nieuwe leden mijn managementteam komen vervoegen", aldus CEO Lohscheller:

  • Christian Müller, voormalige Vice President Global Propulsion Systems - Europe en bij Opel sinds 1996, volgt William F. Bertagni op als Vice President Engineering. Hij zal de departementen Engineering en Powertrain in één departement integreren.
  • Rémi Girardon, voormalige Senior Vice President Group Industrial Strategy bij Groupe PSA, volgt Philip R. Kienle op als Vice President Manufacturing.
  • Philippe de Rovira, voormalige Group Controller bij Groupe PSA, wordt de nieuwe CFO van Opel in opvolging van Michael Lohscheller.
  • Michelle Wen, Group Supply Chain Management Network Director bij Vodafone Procurement, vervoegt het managementteam van Opel vanaf 1 september en vervangt Katherine Worthen, de huidige Vice President Purchasing & Supply Chain. Alle andere veranderingen treden onmiddellijk in.

"Wij bedanken Katherine Worthen, William F. Bertagni en Philip Kienle voor al hun bijdragen aan Opel/Vauxhall en wensen hen het beste toe voor het volgende hoofdstuk van hun carrière bij General Motors", aldus Opel-CEO Lohscheller. "En we verwelkomen Michelle Wen van Vodafone, alsook Rémi Girardon en Philippe de Rovira van Groupe PSA hartelijk. Ik kijk ernaar uit om samen te werken met deze nieuwe teamleden, die het potentieel van het managementteam zullen vergroten."

In de toekomst plant Michael Lohscheller een veel slankere managementstructuur. Dat geldt ook voor het aantal directe rapporteringen. "We verminderen de complexiteit en drijven de snelheid op", zegt Lohscheller. "Ik kijk ernaar uit het volgende hoofdstuk van Opel/Vauxhall vorm te geven samen met het nieuwe managementteam en ons bedrijf naar een succesvolle toekomst te leiden. De eigenaars en werknemers zullen niet de enigen zijn die voordeel halen uit een almaar sterker Opel- en Vauxhall-merk; ook onze klanten zullen het merken."

KwikFit
Opel onthult nieuwe Astra Sports TourerOpel onthult nieuwe Astra Sports Tourer
1 december 2021
Opel vergroot bereik Corsa-e en Mokka-eOpel vergroot bereik Corsa-e en Mokka-e
30 november 2021
Opel introduceert Private Lease FlexOpel introduceert Private Lease Flex
29 november 2021
Opel Mokka-e wint Gouden Stuurwiel 2021Opel Mokka-e wint Gouden Stuurwiel 2021
10 november 2021