13 januari 2015
Opel Cascada

Buick Cascada

Opel Cascada in Amerika uitgebracht als Buick

Autozine
13 januari 2015 | Buick heeft de Cascada onthuld op de Amerikaanse autoshow in Detroit (12-25 januari). De Buick Cascada is in Europa al langer leverbaar onder de naam Opel Cascada. De vierzitter zal in het eerste kwartaal van 2016 uitgebracht worden op de Amerikaanse markt.

De lancering van dit model, de eerste cabriolet van Buick in 25 jaar, illustreert de succesvolle samenwerking tussen Opel en Buick. Eerder brachten de merken al samen de Buick Encore en Opel Mokka uit, evenals de Buick Verano en Opel Astra Sedan en de Buick Regal en Opel Insignia.

Opel Cascada

"De Opel Cascada hebben we ontwikkeld in ons International Technical Development Center in Rüsselsheim, waar meer dan 6.000 ingenieurs aan Opel-modellen werken en aan producten voor andere GM-merken. Het toont wat onze technische expertise waard is en maakt dat we de capaciteit van onze Poolse fabriek in Gliwice nog beter kunnen benutten", zegt CEO van Opel Group dr. Karl-Thomas Neumann. 

De Buick Cascada wordt aangedreven door een 1.6 liter ECOTEC Direct Injection Turbo met 147 kW/200 pk. Bijzonder aan de Cascada is zijn softtop die met een druk op de knop in 17 seconden open gaat, bij een rijsnelheid tot 50 km/u. 

De Amerikaanse vierzitter krijgt een luxueuze uitrusting met lichtmetalen 20-inch wielen en leren stoelen die automatisch naar voor schuiven zodat de achterpassagiers comfortabel kunnen instappen. Een van de hoogtepunten is het IntelliLink-infotainmentsysteem met een zeven inch groot touchscreen.

Nog dit jaar zal de Cascada onder de naam "Holden Cascada" zijn opwachting maken op de Australische en Nieuw-Zeelandse markt.

Op zoek naar een Opel Cascada?
bynco heeft er 4 vanaf € 16.595,-

Opel Cascada

Opel Cascada als SupremeOpel Cascada als Supreme
27 maart 2017
Opel Cascada nu als SupremeOpel Cascada nu als Supreme
15 september 2016
Nieuwe uitvoeringen voor Opel CascadaNieuwe uitvoeringen voor Opel Cascada
23 december 2013
Opel Cascada krijgt 200 pk turbomotorOpel Cascada krijgt 200 pk turbomotor
8 augustus 2013
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Occasions

KM-kosten

Forum