11 april 2011
Opel Astra (2009 - 2015)

Opel Astra (2009 - 2015)

Opel Astra nu ook als GT

11 april 2011 | Opel brengt de Astra GT mee naar de AutoRAI. Hoewel het design van de auto duidelijk is geïnspireerd op dat van de conceptauto Astra GTC Paris, blijft de Astra GT met 'beide benen' op de grond. De Astra GT valt bijvoorbeeld als 1.4 Turbo (88 kW/120 pk of 103kW/140pk) in de voor de leaserijder gunstige categorie van 20 procent bijtelling. De Opel Astra GT wordt leverbaar vanaf 25.645 euro.

De eyecatcher van de Opel Astra GT is de speciale voorbumper, die rechtstreeks lijkt te zijn overgenomen van de Astra GTC Paris, inclusief de richtingaanwijzers met LED-verlichting. De meeruitrusting omvat verder onder meer lichtmetalen 19-inch vijfspaaksvelgen, een dakspoiler, zijskirts en een spoiler onder de achterbumper. De sierlijst in de grille is uitgevoerd in de kleur van de carrosserie, in tegenstelling tot de chroomkleurige lijst van de bescheidener uitgevoerde Astra-versies.

Opel Astra (2009 - 2015)

De Astra GT die Opel op de AutoRAI aan het publiek toont, is uitgerust met 19-inch 'Bi-color'-velgen. Voor het tweekleurige lichtmetaal vraagt Opel een meerprijs van € 295,-.

De Opel Astra GT is gebaseerd op de Astra Sport, die standaard is voorzien van donkergetinte koplampen en achterlichten, het verlaagde onderstel en het sportstuur dat bekleed is met geperforeerd leer. Opel heeft ook aan het comfort gedacht: een elektrisch bedienbare handrem, Climate Control en AGR-gecertificeerde Ergonomische Comfortstoelen zijn standaard. Behalve met de 1.4 turbomotor is de Astra GT ook leverbaar met de overige motoren uit de Astra Sport.

 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!