15 juni 2012
Opel Astra (2009 - 2015)

Opel Astra (2009 - 2015)

Opel Astra ondergaat facelift

Autozine
15 juni 2012 | De Opel Astra is aangepast voor het komende modeljaar. De scherpere uitstraling aan binnen- en buitenkant benadrukt de sportiviteit en technische troeven van de compacte autolijn. Met de nieuwe vierdeurs, de vijfdeursvariant, de Sports Tourer, de driedeurs GTC en, niet te vergeten, de high-performance OPC-versie, is de Astra-familie nu compleet.
AutoCoach

De snelste Astra met dieselmotor ooit is vanaf de herfst verkrijgbaar: de nieuwe 2.0 BiTurbo CDTI met een vermogen van 195 pk en een koppel van 400 Nm wordt met de sequentiële BiTurbo-motortechnologie voor het eerst geïntroduceerd in het compacte middensegment. Deze motor wordt aangedreven door twee samenwerkende turboladers en claimt uitstekende prestaties bij een laag brandstofverbruik.

Opel Astra (2009 - 2015)

Daarnaast is de bestaande 1,4-liter turbobenzinemotor met 140 pk doorontwikkeld. Deze motor is nu uitgerust met een 'overboost', waarmee de auto tijdelijk 10 procent meer koppel heeft, dat wil zeggen 220 in plaats van 200 Nm.

Bovendien wordt het gamma binnenkort verder aangevuld met de nieuwe generatie SIDI (Spark Ignition Direct Injection) ECOTEC benzinemotoren, met een cilinderinhoud van 1,6 liter en turbocompressor.

Opel Astra (2009 - 2015)

Vele technologieën die debuteerden in de Insignia en de Zafira Tourer, zijn nu ook beschikbaar in het nieuwe Astra-aanbod. Dit betreft de tweede generatie "Opel Eye" frontcamerasysteem met de verbeterde verkeersbordassistent "TSA II" (Traffic Sign Assistent), de rijstrookassistent "LDW" (Lane Departure Warning), de volgafstandindicator "FDI" (Following Distance Indication) en "FCA" (Forward Collision Alert). Deze systemen geven een signaal wanneer de bestuurder zijn concentratie verliest, om zo kritieke situaties te vermijden.

Andere hulpsystemen zijn de achteruitrijdcamera en de parkeerassistent, die afstanden inschatten en helpen bij parkeren, maar ook de zijdelingse dode hoek-assistent en de adaptieve cruisecontrol ACC met radar en automatische rem bij mogelijke aanrijding CIB (Collision Imminent Braking), die werkt van 50 tot 180 km/u. De ACC helpt de bestuurder de gekozen snelheid aan te houden door automatisch te vertragen of te versnellen en een vooraf ingestelde veiligheidsafstand ten opzichte van de voorligger te behouden. Wanneer de radar een mogelijke botsing detecteert, zal de CIB-functie het voertuig automatisch vertragen en de gevolgen van een aanrijding voorkomen of aanzienlijk beperken.

Opel Astra (2009 - 2015)

Nieuw is ook de laatste generatie van het intelligente adaptieve verlichtingssysteem AFL+, met bi-xenonkoplampen en een doorontwikkelde verlichtingsfuncties, zoals bochtverlichting, hoekverlichting, grootlichtassistentie en variabele lichtverdeling, die de verlichting automatisch aanpast aan de omstandigheden.

De volledig geïntegreerde fietsendrager FlexFix is exclusief voor Opel. Met het intelligente systeem van de laatste generatie kan de Astra Sports Tourer tot vier fietsen tegelijkertijd vervoeren. De vijfdeursvariant kan twee fietsen aan. De panoramische voorruit van de Astra GTC, uitgevonden en gepatenteerd door Opel, loopt door tot het midden van het dak en creëert op die manier een buitengewoon zicht en ruimtegevoel en een bijzondere rijervaring voor bestuurder en passagiers. In tegenstelling tot andere glazen daken, wordt de zichtbaarheid niet belemmerd door een dwarse stijl.

Opel Astra (2009 - 2015)

De Astra vijfdeurs en de Sports Tourer kregen een opfrisbeurt en ogen nu jonger en sportiever. Dat geldt ook voor de 4-deurs Astra. Het designteam van Opel focuste op de voorkant en gaf hem een meer uitgesproken onderste grille. Ze lieten zich daarbij inspireren door de vormgeving van de onlangs gelanceerde Astra GTC, die een grillerooster met een technisch preciezer design heeft. De bovenkant kreeg een prominentere vleugelachtige chroomlijst met een visueel 3D-effect. De nieuwe chroomlijst heeft opstaande toppen, is meer gecentreerd en lijkt in de grille te zweven.

Achter werd de nummerplaatuitsparing van de Astra vijfdeurs zo gemodelleerd dat een verbredend effect verkregen wordt. Zowel de vijfdeurs versie als de Sports Tourer hebben een nieuwe chroomstrip in de bumper, net onder de nummerplaatuitsparing, wat het verbredende effect verstrekt.

Opel Astra (2009 - 2015)

In het interieur werden de Astra vijfdeurs, de Sports Tourer en de 4-deurs gevarieerder gemaakt door middel van nieuwe stoffen, kleuren, decoratieve profielen en nieuwe glanzende lak.

Klanten kunnen nu ook nieuwe wiel-designs kiezen. De nieuwe 17-inch lichtmetalen wielen zijn standaard in de sportuitrusting. Ook zijn er twee nieuwe 18 en 19-inch lichtmetalen wielen, beide met 5 stijlvolle dubbele spaken, aan het gamma toegevoegd. Verder maakt een nieuwe, sportieve wieldop met meerdere spaken zijn debuut in de Astra.

Ongeveer een derde van alle verkochte Opels is een Astra. Opel is nu toe aan zijn tiende generatie in het compacte segment en zijn vierde generatie Astra's, die in Europa meer dan 641.000 klanten voor zich gewonnen heeft. Dat is dankzij de vijfdeurs Astra, die gelanceerd werd in de herfst van 2009, een jaar later gevolgd door de Sports Tourer en de GTC Coupé eind 2011. Daarmee is de Astra de Europese nummer drie en de Duitse nummer twee wat verkoopcijfers betreft in het grootste Europese voertuigsegment, dat ongeveer een vierde van de volledige markt bepaalt.

Op zoek naar een Opel Astra?
bynco heeft er 2 vanaf € 14.840,-

Opel Astra (2009 - 2015)

Nieuwe dieselmotor voor Opel AstraNieuwe dieselmotor voor Opel Astra
6 februari 2014
Opel Astra krijgt bi-turbo dieselmotorOpel Astra krijgt bi-turbo dieselmotor
1 augustus 2012
Opel Astra/Kadett bestaat 75 jaarOpel Astra/Kadett bestaat 75 jaar
17 november 2011
Opel verlaagt uitstoot Astra ecoFLEXOpel verlaagt uitstoot Astra ecoFLEX
28 juni 2011
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Occasions

Forum