1 december 2006
Opel Antara

Opel Antara

Twee teams met nieuwe Opel Antara in Arctic Challenge 2007

Autozine
1 december 2006 | Twee teams binden in de nieuwe Opel Antara de strijd aan met de concurrentie en de elementen, om de Arctic Challenge 2007 succesvol te volbrengen. De Artic Challenge is een navigatie-rally van zeven dagen in competitieverband. De route leidt de teams van Nederland naar de Noordkaap en weer terug. Beide teams gaan met de gloednieuwe Opel Antara in Lichtenvoorde van start op 21 januari 2007 en verwachten een week later te finishen in Hilversum. De Opel Antara zal ongeveer een maand later, gepoetst en beproefd, zijn showroomintroductie beleven bij de Opel-dealer.
AutoCoach

Michiel Huisman (25) en Paul Wiertz (24) zijn de twee rijders van Team Opel Antara 1. Team Opel Antara 2 bestaat uit Marijn van Dijke (24) en Stijn Markusse (21). De twee teams hebben niet alleen de beschikking over de jongste productieauto's (2.0 CDTi-versies met automatische transmissie), maar vormen tevens de jongste teams binnen het deelnemersveld. Beide teams zijn uiteraard zeer ingenomen met hun materiaal: "De Opel Antara is een SUV die zn mannetje staat onder extreme omstandigheden. Z'n robuuste karakter, de comfortabele uitrusting en natuurlijk de vierwielaandrijving die garant staat voor optimale grip zullen ons ongetwijfeld veel plezier bezorgen. We gaan er dan ook van uit dat we hoge ogen zullen gooien tijdens deze Arctic Challenge", aldus Michiel Huisman.

Opel Antara

Twintig equipes van twee personen zullen op 21 januari 2007 aan de start verschijnen van de Arctic Challenge in Lichtenvoorde. Zeven dagen en ongeveer 7.000 kilometer later zullen de teams over de finishlijn in Hilversum gaan. De route loopt vanuit Nederland via het meest noordelijke puntje van Noorwegen weer terug via onder meer Finland, Estland, Letland, Litouwen en Polen. Overtochten dienen gemaakt te worden met lijndienstveerboten of via tunnels en bruggen. De rally bestaat uit vier etappes met tussendoor verschillende klassementsproeven. Het doel is om de etappes via vooropgestelde coördinaten zo snel mogelijk af te leggen zonder hierbij de lokaal geldende verkeersregels te overtreden. Doordat de coördinaten pas 40 seconden voor de start bekend gemaakt worden, zijn de navigatie en een gedegen voorbereiding van cruciaal belang. De rit wordt bovendien bemoeilijkt door de winterse omstandigheden waar men in Scandinavie mee te kampen krijgt.

Tijdens de rit kunnen beide teams live gevolgd worden op Opel.nl. Ze zullen namelijk dagelijks verslag doen van hun ervaringen via tekstberichten, foto's en videobeelden. Er staan overigens niet alleen eer en prestige op het spel; beide teams rijden ook voor het goede doel. Via hun deelname aan de Arctic Challenge trachten de teams Opel Antara 1 en 2 zoveel mogelijk geld in te zamelen voor de stichting Clini Clowns.

XLLease
Vernieuwde Opel Antara vanaf 35.495 euroVernieuwde Opel Antara vanaf 35.495 euro
2 december 2010
Facelift voor Opel AntaraFacelift voor Opel Antara
22 november 2010
Opel Antara nu ook als VanOpel Antara nu ook als Van
24 september 2007
Zoek de Opel Antara met Google EarthZoek de Opel Antara met Google Earth
28 december 2006
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Forum