22 november 2010
Opel Antara

Opel Antara

Facelift voor Opel Antara

Autozine
22 november 2010 | De Opel Antara ondergaat een facelift voor modeljaar 2011. De opvallendste verandering aan de vernieuwde Antara, die nog eind dit jaar op de markt komt, is het motorenaanbod. Dit is volledig vernieuwd en omvat nu alleen nog maar Euro 5-krachtbronnen, die niet alleen betere prestaties leveren dan hun voorgangers, maar ook aanzienlijk minder verbruiken en uitstoten. De twee beschikbare versnellingsbakken werden op hun beurt volledig nieuw ontwikkeld om de dynamiek te verbeteren.

De meest recente krachtbron in het motorenaanbod is een nieuw ontwikkelde 2.2 CDTI turbodiesel die in twee vermogensversies beschikbaar is: een 120 kW/163 pk en 135 kW/184 pk sterke versie die respectievelijk 36 en 34 pk krachtiger zijn dan hun voorgangers.

Opel Antara

De 163 pk sterke versie is beschikbaar met voorwielaandrijving en met een manuele zesversnellingsbak. De 184 pk sterke versie, waarbij de vierwielaandrijving standaard is, kan met een manuele of automatische versnellingsbak geleverd worden.

Ook de benzinemotoren leveren meer vermogen. De viercilinder van 2,4 liter heeft nu een vermogen van 125 kW/170 pk, wat 30 pk meer is dan voorheen. Net als de dieselvarianten is deze motor beschikbaar met voor- of vierwielaandrijving en met een manuele of automatische zesversnellingsbak.

De motoren zijn uitgerust met een variabele sturing van de in- en uitlaatnokkenas waardoor zowel het koppel als het vermogen toenemen, terwijl tegelijkertijd het verbruik en de uitstoot verminderen. Bovendien heeft de nieuwe Antara een vernieuwd en actief chassis gekregen, dat dynamische rijeigenschappen en een uitstekend reiscomfort biedt.

Opel Antara

Niet alleen de techniek, ook het uiterlijk is aangepast. Het nieuwe radiatorrooster met opvallend logo maakt de Antara nu beter herkenbaar als een lid van het nieuwe aanbod van Opel. De mistlampen met de verchroomde sierringen bezorgen de auto een krachtigere uitstraling. De gewijzigde achterlichten en de optionele lichtmetalen velgen van 19 inch moeten de robuuste indruk compleet maken.

Tenslotte heeft Opel de veiligheids- en comfortvoorzieningen verbeterd. Die omvatten voortaan een elektrische parkeerrem en een Hill Assist System.

Wittebrug
Vernieuwde Opel Antara vanaf 35.495 euroVernieuwde Opel Antara vanaf 35.495 euro
2 december 2010
Opel Antara nu ook als VanOpel Antara nu ook als Van
24 september 2007
Zoek de Opel Antara met Google EarthZoek de Opel Antara met Google Earth
28 december 2006
Opel Antara in Arctic Challenge 2007Opel Antara in Arctic Challenge 2007
1 december 2006
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Forum