12 oktober 2006
Opel Antara

Opel Antara

Flex-Fix draagsysteem ook op Opel Antara

Autozine
12 oktober 2006 | Na de premiere van het in de achterbumper geïntegreerde Flex-Fix draagsysteem op de nieuwe Corsa, biedt Opel deze optie vanaf begin 2007 ook aan op de Antara. De vierwielaangedreven SUV Antara debuteert op de Autosalon van Parijs en zal vanaf medio februari bij de Opel-dealers in de showroom staan.

Flex-Fix kan tot twee fietsen dragen en kan eenvoudig - als een lade - uit de achterbumper worden getrokken. Daarbij is geen gereedschap nodig. Twee belangrijke voordelen ten opzichte van klassieke fietsendragers zijn het laadcomfort, aangezien de fietsen niet zo hoog moeten worden getild, en het feit dat Flex-Fix altijd beschikbaar is omdat het in de auto geïntegreerd is. Het systeem kan een gewicht van 40 kilogram vervoeren en is geschikt voor standaard fietsbandenmaten van 18 tot 28".

Opel Antara

In de Trixx conceptcar, tentoongesteld op de autosalon van Geneve 2004, presenteerde Opel voor het eerst het idee de laadcapaciteit van auto's te verbeteren met een permanent geïntegreerd draagsysteem dat in de carrosserie verdwijnt wanneer het niet in gebruik is. Er was echter nog een lange weg te gaan voordat dit systeem productierijp was; aan alle belangrijke ontwerpspecificaties, onder meer op het gebied van de ongevalveiligheid, moest worden voldaan en het systeem moest snel en makkelijk te gebruiken zijn zonder technische voorkennis.

Aangezien Flex-Fix in de auto geïntegreerd is, moet het voldoen aan de eis van Opel dat alle onderdelen even lang moeten meegaan als de auto zelf. De stalen componenten zijn daarom niet alleen verzinkt, maar ondergaan ook speciale behandelingen en worden voorzien van een resistente toplaag die bestand is tegen jarenlange blootstelling aan grind en strooizout.

Opel Antara

De nieuwe Opel Antara is verkrijgbaar voor een prijs vanaf € 31.995,-. De prijs van het optionele Flex-Fix draagsysteem is nog niet bekend.

XLLease
Vernieuwde Opel Antara vanaf 35.495 euroVernieuwde Opel Antara vanaf 35.495 euro
2 december 2010
Facelift voor Opel AntaraFacelift voor Opel Antara
22 november 2010
Opel Antara nu ook als VanOpel Antara nu ook als Van
24 september 2007
Zoek de Opel Antara met Google EarthZoek de Opel Antara met Google Earth
28 december 2006
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Forum