11 juli 2007
Opel Agila

Opel Agila

Opel introduceert nieuwe Agila

Autozine
11 juli 2007 | Opel introduceert een geheel nieuwe Agila. De kleine, veelzijdige Opel wordt aan het publiek voorgesteld op de IAA in Frankfurt (13 - 23 september 2007) en verschijnt in de lente van 2008 in de showrooms. De stadsauto is twintig centimeter langer en zes centimeter breder dan zijn voorganger, maar zeven centimeter lager.

Op zoek naar een Opel Agila?
bynco heeft er 1 vanaf € 6.900,-

Opel Agila

De voorpartij neemt de typische stijlelementen van Opel over. Met zijn ronde koplampen, geïntegreerd in amandelvormige lichtblokken die verwijzen naar de nieuwe Corsa, bekijkt de Agila de wereld door grote ogen. Ook de spits toelopende voor- en achterbumpers zijn typische designelementen van Opel, net als de vouw in de motorkap. De achterpartij is eveneens voorzien van diverse afgeronde details.

Opel Agila

Zoals het een stadsauto betaamt, biedt hij tal van opbergvakken en -boxen waar de passagiers al hun spullen in kwijt kunnen. In de normale configuratie bedraagt het volume 225 liter tot aan de bagageafdekking, groot genoeg voor bijvoorbeeld een kinderwagen. Met een draai aan de handgreep is de rugleuning van de achterbank neer te klappen, waardoor het laadvolume oploopt tot 1.050 liter. Voor meer veelzijdigheid is de zitting en de rug van de achterbank in twee delen (60:40) neer te klappen (vanaf Enjoy).

Opel Agila

Alle Agila-modellen hebben standaard ABS, frontale en zijairbags voor bestuurder en voorpassagier, een uitschakelbare passagiersairbag en bevestigingspunten voor ISOFIX-kinderzitjes. De Agila beschikt vanaf het basismodel over een snelheidsafhankelijke stuurbekrachtiging, een in de hoogte verstelbare bestuurders- en passagiersstoel, een ruitenwisser met intervalstand voor de achterruit en een achterklep die met een druk op de knop automatisch opent.

Opel Agila
AutoCoach

Twee benzinemotoren beleven hun wereldpremiere in de nieuwe Agila. Ze worden aangeleverd door partner Suzuki en delen dezelfde architectuur: een aluminium motorblok en cilinderkop en twee bovenliggende nokkenassen. De basismotor is een driecilinder benzinemotor van bijna 1.000 cc. De vierkleppenmotor produceert 48 kW/65 pk en haalt een top van 160 km/uur. De 1,2-liter viercilinder produceert 63 kW/86 pk, sprint in minder dan 12 seconden van 0 tot 100 km/uur en haalt een top van 174 km/uur (waarden voor de versie met handgeschakelde vijfversnellingsbak). Deze motor is op Enjoy nu ook aan een optionele viertrapsautomaat te koppelen.

Opel Agila
KwikFit
Opel Agila is vrij van wegenbelastingOpel Agila is vrij van wegenbelasting
22 maart 2011
Opel Agila EcoFLEX met af fabriek LPGOpel Agila EcoFLEX met af fabriek LPG
26 mei 2010
Opel Agila krijgt A-labelOpel Agila krijgt A-label
6 maart 2009
Victoria Koblenko doneert Opel AgilaVictoria Koblenko doneert Opel Agila
4 februari 2009
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Occasions

Forum