6 maart 2009
Opel Agila

Opel Agila

Opel Agila krijgt A-label

Autozine
6 maart 2009 | De Opel Agila is vanaf heden verkrijgbaar met twee benzinemotoren met een verlaagde CO2-uitstoot, wat in Nederland een belastingvoordeel oplevert. De daling van de emissies levert de Agila 1.0-liter een A-label op. Mede dankzij de bonus van € 1.400,- die hieraan verbonden is, is de stadsauto van Opel nu verkrijgbaar vanaf € 9.795,-.
Opel Agila leasen?
Dat kan! Vanaf € 91,-
Lease.auto

 

Het instapmodel, de 1.0-liter driecilinder met 48 kW/65 pk, reduceerde zijn CO2-uitstoot van 120 g/km naar 119 g/km. Hierdoor verkrijgt deze motorisering het A-label in Nederland en binnen het Agila-gamma de typering ecoFLEX, hetgeen bij Opel staat voor de zuinigste uitvoering binnen de modelreeks. De 1.2-liter viercilinder met 63 kW/86 pk heeft een B-label en stoot voortaan nog 129 g/km CO2 uit (voorheen: 131 g/km). Beide versies zijn aan een handgeschakelde versnellingsbak gekoppeld en vallen bij zakelijke aanschaf binnen de 20% bijtellingscategorie.

Opel Agila

Volgens Johan Tigchelhoff, verkoopdirecteur van Opel in Nederland, is de prijsaanpassing een welkome stap: "We misten tot op heden een deel van het segment van compacte modellen, omdat we de Agila niet onder de € 10.000,- konden aanbieden. Dankzij het A-label en een additionele prijsverlaging lukt dat nu wel, waardoor we van het relatieve succes van dit model nu een absoluut succes kunnen maken".