19 augustus 2001
 

Nissan Primera

Nissan onthult Primera Estate

Autozine
19 augustus 2001 | Nissan onthult op de Frankfurt Motor Show naast de Primera vierdeurs ook vijfdeursversie en de estate. Begin 2002 staan de varianten van het zakelijke model in de Nederlandse showrooms. De Primera rolt in het Britse Sunderland van de band. De Frankfurt Motor Show is van 13 tot en met 23 september.

Net als bij de vierdeursversie lopen de neus, het middengedeelte en de achterkant van de Primera vijfdeurs vloeiend in elkaar over. De estate ziet er imposant uit door zijn langgerekte, elegante vorm en bollende achterruit. Markante lichtunits geven de Primera een futuristisch tintje. Het interieur is revolutionair van opzet. Het instrumentenpaneel wordt gedomineerd door drie gecentreerde wijzers en een groot, eveneens gecentreerd display. Audio, informatie, communicatie, navigatie en klimaatcontrole zijn gebundeld. Met een druk op de knop van het elektronische keyboard verschijnt alle informatie op het scherm. Het 7-inch grote display is eveneens te gebruiken om de achterkant van de Primera te monitoren. De mini-camera - net boven de kentekenplaat gesitueerd - wordt geactiveerd zodra de automobilist achteruit rijdt. Hierdoor is het de ultieme parkeerhulp.

Nissan Primera

Voor de ontwikkeling van het onderstel stelden de ontwerpers van de nieuwe Primera zichzelf een uitdagende taak: het vinden van de beste balans tussen weggedrag en rijcomfort. Door de multi-link wielophanging voor en achter te combineren met een stijver chassis zijn exceptionele rijeigenschappen gegarandeerd, terwijl het rijcomfort eveneens op een zeer hoog niveau ligt. De dynamische kwaliteiten van de Primera worden verder aangevuld door het Elektronische Stabiliteitsprogramma (esp). Dit verzekert de automobilist van veiligheid en stabiliteit in de meest extreme rijomstandigheden.

Het pakket met technologische voorzieningen is uit te breiden met adaptieve cruise control (dat normaal gesproken niet in auto's uit het d-segment te vinden is). Deze intelligente versie van cruise control maakt gebruik van lasertechnologie om de afstand tot de voorligger te meten. Hierna wordt het motormanagement en het ABS-systeem aangestuurd om op die manier een bepaalde afstand tot de voorganger te houden. Deze voorziening maakt het rijden op snelwegen veiliger en meer ontspannen.

Nissan Primera
Nissan Primera aangepastNissan Primera aangepast
25 mei 2004
Nissan Primera in zakelijke uitvoeringNissan Primera in zakelijke uitvoering
11 maart 2003
Design award voor Nissan PrimeraDesign award voor Nissan Primera
3 juli 2002
Nissan maakt prijzen Primera bekendNissan maakt prijzen Primera bekend
15 februari 2002
 

Info

Techniek

Prijs

Forum