25 mei 2004
 

Nissan Primera

Nissan Primera aangepast voor modeljaar 2004

Autozine
25 mei 2004 | Nissan heeft de Primera verbeterd. Terwijl veel merken kiezen voor optische verfraaiing, koos Nissan voor de nieuwe Primera vooral voor technische verbetering. Aan het uiterlijk (marktonderzoek van Nissan bevestigt dit) hoefde niets te veranderen. Het design wordt goed gewaardeerd.
AutoCoach

Het interieur van de Primera is in het nieuw gestoken. Hiermee wordt de kwaliteitsbeleving, ergonomie en comfort voor de inzittenden verhoogd. Misschien wel de opvallendste verandering betreft het stuurwiel. Dat is compleet nieuw vormgegeven. De bedienings-knoppen voor audio en cruise control zijn geïntegreerd. Bovendien hebben de knoppen een mat chromen afwerking en zijn ze verlicht.

Nissan Primera

Het centrale instrumentencluster is eveneens vernieuwd. De meters worden voortaan permanent verlicht (fine vision), in het donker zorgt een amberkleurige verlichting voor optimale zichtbaarheid. Ook het DVD-navigatiesysteem is verbeterd. Dankzij TMC (Traffic Message Channel) kan het systeem de bestuurder op files attenderen en eventueel een alternatieve route berekenen. Het Nissan RDS-TMC-systeem werkt met twee tuners. Hierdoor luistert de bestuurder ongestoord naar zijn/haar favoriete radiozender terwijl het systeem alle radiofrequenties afzoekt naar file-informatie. De DVD-unit van het navigatiesysteem is verplaatst naar de vloer onder de bestuurdersstoel.

Nissan's N-FORM scherm, de centrale unit die alle informatie projecteert, heeft verbeterde graphics en een ander kleurgebruik. Beelden van de optionele achteruitrijcamera worden voortaan in kleur geprojecteerd, zodat het duidelijker is wat er zich achter de auto afspeelt. Tussen de voorstoelen is een vernieuwde console te vinden met daarin onder meer twee bekerhouders. De asbak zit voortaan naast de handrem en is voorzien van verlichting. De armsteun, die boven op de middenconsole zit, is beter verschuifbaar. Eronder zitten twee verschillende opbergvakken om kleine en grote spullen veilig op te bergen. In het onderste opbergvak passen bijvoorbeeld acht cd's. Voor een verhoogd kwaliteitsgevoel zorgen onder meer de nieuwe deurbekleding, stoelbekleding en de chroomafwerking op de deurhendels. Ruimere portiervakken zorgen voor betere opbergmogelijkheden.

Ook de rij-eijgenschappen van Nissans middenklasser zijn naar een nog hoger plan getild. Zo is de stuurbekrachtiging aangepast en is de vering onder de loep genomen. De voorvering is achttien procent stijver. Zowel voor als achter zijn de stabilisatoren aangepast. Verder wordt de auto nu geleverd met het allernieuwste ESP-systeem van Bosch.

De prijzen beginnen bij € 21.995,- voor een 1.6 4-deurs Visia. De verkopen van de nieuwe Primera starten in juni, en vanaf augustus is de auto in de Nissan showrooms te bewonderen.

Nissan Primera in zakelijke uitvoeringNissan Primera in zakelijke uitvoering
11 maart 2003
Design award voor Nissan PrimeraDesign award voor Nissan Primera
3 juli 2002
Nissan maakt prijzen Primera bekendNissan maakt prijzen Primera bekend
15 februari 2002
Nissan Primea snel geproduceerdNissan Primea snel geproduceerd
12 december 2001
 

Info

Techniek

Prijs

Forum