3 juli 2002
 

Nissan Primera

Design award voor Nissan Primera

Autozine
3 juli 2002 | De Red Dot Design Award is dit jaar toegekend aan de ontwerpers van de nieuwe Nissan Primera. De 27 juryleden verkozen het model boven 1478 andere inzendingen in de categorie Product Design. De jury beoordeelde de producten onder meer op innovativiteit, functionaliteit, ergonomie en milieuvriendelijkheid.

Vooral het dynamische uiterlijk van de Primera en de consistente manier waarop de ontwerpfilosofie is doorgevoerd in het interieur spraken de juryleden aan. "De nieuwe Primera wijkt volledig af van de traditionele sedan. De voor- en achterkant lijken in een elegante, vloeiende lijn op te gaan. Hierdoor was het mogelijk extra veel ruimte en comfort binnenin te creeren. Samen met de hoge mate van functionaliteit van het interieur valt de Primera absoluut op.", aldus de jury.

Nissan Primera

De Nissan Primera is ontworpen in het Nissan Design Centre in Munchen onder supervisie van Stephane Schwarz. Bij het ontwerp van de Nissan is sterk rekening gehouden met de wensen van de toekomstige gebruikers. Een belangrijke doelstelling was het stereotiepe sedanconcept los te laten en tegelijk het functionele van een ruim en comfortabel interieur te combineren met een onderscheidend en futuristisch exterieur. Speerpunten daarbij waren volgens Nissan een ongecompliceerd design, passie en rijplezier. Schwarz nam de Red Dot Design Award graag in ontvangst: "We voelen ons zeer vereerd. De award bevestigt dat de boodschap die we wilden overbrengen goed is begrepen. We dragen de award dan ook op aan alle ontwerpers, die enthousiast en vol overgave hebben meegewerkt aan de Primera".

Nissan won de Design Award al eerder voor de Nissan Micra (1993), de Nissan Almera (1996) en de Almera Tino (2001).

KwikFit
Nissan Primera aangepastNissan Primera aangepast
25 mei 2004
Nissan Primera in zakelijke uitvoeringNissan Primera in zakelijke uitvoering
11 maart 2003
Nissan maakt prijzen Primera bekendNissan maakt prijzen Primera bekend
15 februari 2002
Nissan Primea snel geproduceerdNissan Primea snel geproduceerd
12 december 2001
 

Info

Techniek

Prijs

Forum