15 februari 2002
 

Nissan Primera

Nissan maakt prijzen van nieuwe Primera bekend

Autozine
15 februari 2002 | Nissan maakt de prijzen van de nieuwe Primera bekend. Het instapmodel met 1.6 litermotor staat voor 21.275 euro in de prijslijsten. De topversie, de 2.0 Estate Tekna CVT-M6 Premium voorzien van lederen bekleding, DVD-navigatie, intelligent cruise control en ESP, kost 36.045 euro. De nieuwe Nissan Primera is omstreeks Pasen als Estate en Sedan in de Nederlandse showrooms te vinden. De Hatchback volgt later dit jaar.
AutoCoach

De nieuwe Nissan Primera heeft een meer dynamisch uiterlijk dan de voorganger. Het model bovendien beschikt over tal van technische hoogstandjes, zoals gsm-voorbereiding en een achteruitrijcamera die het beeld direct achter de auto weergeeft op het centrale beeldscherm bij ingeschakelde achteruit versnelling. De uitrusting van het zakelijke model is ook met de tijd meegegaan. Standaard beschikt de auto onder meer over volautomatische airconditioning, een radio/CD-speler met zes speakers, een boordcomputer en een 5.8 inch display. Ook veiligheidsvoorzieningen als airbags, ABS (anti-blokkeer remsysteem) met EBD (elektronische remkrachtverdeling), Brake Assist (remhulp), actieve hoofdsteunen voor en ISOFIX-voorbereiding voor kinderzitjes zijn standaard. Er is keus uit vier krachtbronnen: 1.6, 1.8, 2.0 en 2.2 DCT (Common rail diesel). De 1.8 litermotor is leverbaar met viertrapsautomaat, de 2.0 met Hypertronic CVT-M6.

Nissan Primera

De verschillende uitvoeringen van de nieuwe Primera kregen nieuwe namen mee: Visia, Tekna en Acenta. Deze namen zijn een weerspiegeling van het nieuwe Nissan, een Nissan dat naar eigen zeggen innovatieve, originele auto's ontwerpt en produceert. De Visia vervangt de Comfort, Tekna is de nieuwe naam voor de sportuitvoering en Acenta neemt de plaats in van de Elegance. Visia is afgeleid van het woord visionary, dat vooruitziend betekent. Het geeft aan dat Nissan vooruit denkt en sterk met de toekomst bezig is. Tekna kent zijn oorsprong in het woord technical en toont de vooruitstrevendheid van de Japanse autofabrikant aan. Acenta tenslotte komt van ascending. Ook deze benaming slaat terug op het beoogde progressieve karakter van het merk.

Nissan Primera aangepastNissan Primera aangepast
25 mei 2004
Nissan Primera in zakelijke uitvoeringNissan Primera in zakelijke uitvoering
11 maart 2003
Design award voor Nissan PrimeraDesign award voor Nissan Primera
3 juli 2002
Nissan Primea snel geproduceerdNissan Primea snel geproduceerd
12 december 2001
 

Info

Techniek

Prijs

Forum