7 februari 2012
Nissan Note

Nissan Invitation

Nissan onthult Invitation concept

Autozine
7 februari 2012 | Nissan heeft de eerste details onthuld van een nieuwe hatchback-concept, als voorproefje van de nieuwste generatie compacte auto: een model voor het B-segment, naast de Micra en de Juke. Dit concept, genaamd Invitation, wordt onthuld tijdens de komende Internationale Autosalon van Genève (8-18 maart 2012), om een indicatie te geven van de opwindende innovativiteit van het nieuwe model, dat in 2013 in Europa wordt gelanceerd.
AutoCoach

De Invitation volgens de makers is een energiek design dat "met een verfrissende stijl innovatie en opwinding brengt in het B-segment". De heldere, vloeiende lijnen suggereren dynamiek en zorgen voor een aerodynamische carrosserie. De zijkant van de auto wordt gedomineerd door de opvallende, karakteristieke lijn (bij Nissan intern de 'squash line' genoemd) die het profiel een krachtige dynamiek meegeeft. De opvallend vormgegeven voor- en achterspatborden geven de Invitation een zelfverzekerde uitstraling.

Nissan Note

François Bancon, Deputy Division General Manager Product Strategy and Planning, vertelt: De naam van dit concept spreekt voor zichzelf. Het opvallendste kenmerk van deze compacte auto is dat hij uitnodigend is. Dat uitnodigende zit hem in het luxueuze design van de carrosserie en het ruime, comfortabele interieur, ondanks dat de auto compact is. Dit is een uitnodiging van Nissan aan kopers in het segment van compacte hatchbacks".

Nissan Note

Dankzij de geavanceerde techniek, het lichtgewicht onderstel en de aerodynamische carrosserie zou de Invitation zuinig zijn en produceert hij volgens de fabrikant weinig uitstoot. Nissan streeft naar een extreem lage CO2-emissie voor de topversie: minder dan 100 g/km. Verder komen alle uitvoeringen in aanmerking voor Nissans Pure Drive-label.

Nissan Note

Het concept steeft er naar om een auto zo veilig mogelijk te maken. Een voorbeeld van die veiligheidstechniek is Nissans "Around View Monitor". Dit is de eerste auto in het B-segment, waarmee keren en inparkeren kinderlijk eenvoudig worden. Verder is de Invitation voorzien van Nissan Safety Shield-technologie, die zich aanpast aan de omstandigheden en de bestuurder op de hoogte houdt van wat er rondom de auto gebeurt.

Op zoek naar een Nissan Note?
bynco heeft er 10 vanaf € 8.944,-

Nissan Note

Nissan lanceert gelimiteerde NOTE N-TECNissan lanceert gelimiteerde NOTE N-TEC
6 mei 2015
Nissan rolt Note van een berghellingNissan rolt Note van een berghelling
27 oktober 2014
Nissan Note in prijs verlaagdNissan Note in prijs verlaagd
1 mei 2014
Nieuwe Nissan Note nu bij de dealerNieuwe Nissan Note nu bij de dealer
1 oktober 2013
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Occasions

Forum