27 oktober 2014
Nissan Note

Nissan Note

Nissan rolt Note van een berghelling

Autozine
27 oktober 2014 | Om de kracht van het Safety Shield te illustreren, liet Nissan een exemplaar van de nieuwe NOTE van een berghelling rollen in de grootste opblaasbare bal ter wereld: de CarZorb. Een dergelijke opblaasbare, dubbelwandige bal wordt 'zorb' genoemd en is ooit bedacht in Nieuw-Zeeland, als tijdverdrijf voor thrillseekers. Liefhebbers van spanning en avontuur kunnen in de zorb klimmen en met snelheden tot zo'n 60 km/uur van een heuvel rollen. 

Op zoek naar een Nissan Note?
bynco heeft er 10 vanaf € 8.944,-

Nissan Note

Nissan ontwikkelde op basis van de zorb de 'CarZorb', met daarin een echte Nissan NOTE. De kolossale creatie heeft een diameter van 6 meter en een omtrek van meer dan 18 meter.

Nissan Note

Het duurde meer dan twee maanden om de ruim een ton wegende bal te vervaardigen. De CarZorb werd vervolgens getest op een geheime militaire basis in het Verenigd Koninkrijk. De stunt was bedacht om de werking te illustreren van Nissans Safety Shield; een pakket assistentie- en veiligheidssystemen om de Nissan-bestuurder te waarschuwen voor gevaar en te behoeden voor ongelukken.

De Nissan NOTE zit vol techniek om het rijden veiliger te maken. Lane Departure Warning, Blind Spot Warning en Moving Object Detection vormen samen het Nissan Safety Shield. Dit pakket veiligheidsvoorzieningen functioneert op basis van de techniek van de 360° Around View Monitor en de beelden die de baanbrekende, zelfreinigende camera aan het systeem doorgeeft.

Nissan Note

"De Nissan NOTE is voorzien van een hele reeks veiligheidssystemen die de auto en de inzittenden beschermen als een veilige luchtbel", vertelt Bastien Schupp, Vice President Strategy & Marketing. "Nissans Safety Shield is ongeëvenaard en overtreft de veiligheidssystemen in alle andere kleine gezinsauto's. De ontwikkeling van de kolossale CarZorb was een opwindende en indrukwekkende manier om te illustreren wat Nissans Safety Shield eigenlijk kan en doet".

Nissans Safety Shield omvat de volgende drie systemen:

Nissan Note
  1. Blind Spot Warning: dit systeem maakt gebruik van een breedbeeldcamera aan de achterzijde, die voertuigen in de dode hoek aan weerszijden van de auto signaleert. Als een voertuig wordt opgemerkt, licht een discreet waarschuwingslampje op in het glas van buitenspiegel.
  2. Lane Departure Warning: geeft de bestuurder een waarschuwing als de auto onbedoeld de rijstrook dreigt te verlaten. Uit onderzoek blijkt dat Lane Departure Warning bijna één op de tien ongevallen bij het wisselen van rijstroken zou kunnen voorkomen. In 78 procent van de (bijna)ongevallen en onbedoelde rijstrookafwijkingen is onoplettendheid van de bestuurder de oorzaak.
  3. Moving Object Detection; Voortbordurend op de mogelijkheden van de Around View Monitor is deze nieuwe functie een digitale copiloot die de bestuurder waarschuwt bij naderend verkeer tijdens achteruitrijden. De camera is gemonteerd op de achterklep en biedt meer dan 180 graden beeld, dat wordt weergegeven op het 5,8-inchscherm van Nissan Connect.
AutoCoach
Nissan lanceert gelimiteerde NOTE N-TECNissan lanceert gelimiteerde NOTE N-TEC
6 mei 2015
Nissan Note in prijs verlaagdNissan Note in prijs verlaagd
1 mei 2014
Nieuwe Nissan Note nu bij de dealerNieuwe Nissan Note nu bij de dealer
1 oktober 2013
Nieuwe Nissan Note nu te bestellenNieuwe Nissan Note nu te bestellen
12 juni 2013
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Occasions

Forum