9 maart 2012
Nissan Note

Nissan Invitation

Nissan produceert Invitation in Sunderland

Autozine
9 maart 2012 | Nissan heeft tijdens de Autosalon van Genève de Invitation onthuld. Het betreft een concept voor een compact model in het B-segment, dat in productie gaat in Sunderland, Engeland. Nissan introduceert het nieuwe model in 2013.

Nissan gaat de nieuwe auto produceren in de fabriek waar ook de Juke van de band loopt. De fabriek in Sunderland neemt niet alleen de assemblage voor zijn rekening, maar eveneens de productie van de assen, het gieten van de cilinderkoppen, het bewerken van de nokkenassen en het bouwen van de motoren. Hiermee is een totale investering van 125 miljoen pond gemoeid. De Britse regering steunt het project met een investering van 9,3 miljoen pond, afkomstig uit het Regional Growth Fund.

Nissan Note

Van het nieuwe model verwacht Nissan jaarlijks ongeveer 100.000 exemplaren te verkopen. De productieversie van de Invitation speelt niet alleen een belangrijke rol bij de expansie van Nissan in Europa, maar ook bij het creëren van werkgelegenheid in Engeland. Verdeeld over de totale Britse autobranche schept Nissan met de productie van het nieuwe model zo'n tweeduizend banen. Dit aantal is onderverdeeld in vierhonderd personen werkzaam in de fabriek, waarmee het totale aantal werknemers stijgt tot zesduizend.

Trevor Mann, Nissan Senior Vice President Manufacturing in Europa, over de fabriek in Sunderland: "Al vanaf de Micra in 1992 produceert deze fabriek succesvol compacte modellen. Ik ben dan ook blij dat Sunderland ook dit voor Nissan zeer belangrijke model gaat produceren. Hieruit spreekt de waardering voor de werknemers, voor onze regionale partners en toeleveranciers en het voortdurende vertrouwen van de Britse regering. Met dit nieuwe model versterken we bovendien onze positie als grootste autofabriek in Engeland. We verwachten dan ook een drukke toekomst".

Op zoek naar een Nissan Note?
bynco heeft er 10 vanaf € 8.944,-

Nissan Note

Nissan lanceert gelimiteerde NOTE N-TECNissan lanceert gelimiteerde NOTE N-TEC
6 mei 2015
Nissan rolt Note van een berghellingNissan rolt Note van een berghelling
27 oktober 2014
Nissan Note in prijs verlaagdNissan Note in prijs verlaagd
1 mei 2014
Nieuwe Nissan Note nu bij de dealerNieuwe Nissan Note nu bij de dealer
1 oktober 2013
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Occasions

Forum