28 januari 2022

Forum Nissan Note (2005 - 2013)

Reacties van eigenaren

  

, datum: 31 januari 2011

Ervaring met Note : Auto nieuw gekocht in juli 2008. Op de eerste avond weigerde het rechter portierslot op slot te gaan. Mijn andere auto er maar dicht naast gezet. De volgende ochtend terug naar de dealer, waar het complete slotmachniek eruit gehaald werd en vervangen door een exemplaar uit een nieuwe auto uit de showroom.
In oktober liet de kachel zich niet meer naar koud regelen. Sauna-temperaturen! Een stangetje bleek los, na lang zoeken.
In augustus 2010 V-snaar onder garantie vervangen (maakte al enige tijd een piepend geluid).
Februari 2011: de Continentals zijn kaal, maar dit bandenmerk wil ik niet meer. Er komen nu Bridgestones op, hopelijk gaan die langer mee! Kost me wel even 580 euro.

Trek overigens elk jaar een caravan (Beyerland Sprinter 440 LB) mee naar het warme zuiden, beladen komt het totaal gewicht rond de 1000 kg. uit. Dat gaat prima, 95 a 100 km/u is op de vlakke weg goed mogelijk. In bergachtig gebied komt hij ook goed uit de voeten, maar dan mis ik eigenlijk de koelwatertemperatuurmeter.

Uitvoering1.6 Life Pack
Brandstofbenzine
Bouwjaar2008
In bezit3 jaar
KM-stand29.000 km
DealerNiroc

Betrouwbaarheid6
Comfort7
Motor8
  
 
Reactie van: Gerardjansen79, datum: 7 mei 2011

Antwoord: Dunlop kopen 360 euro via bandengids.nl

 
Reactie van: Henkderoo, datum: 26 augustus 2020

Antwoord: Waar kan ik het stangetje vinden die los bleek te zijn. Ik heb het zelfde probleem met de kachel.

  

, datum: 21 november 2010

Ervaring met Note : Onze automaat geeft vanuit de schakelbak een piepgeluid. Dit is zeer irritant en volgens onze dealer bij alle Notes. Zijn advies: zet de radio aan dan hoor je het niet. Heeft iemand hier ervaring mee?

Uitvoering1.6 Life+
Brandstofbenzine
Bouwjaar2010
In bezit1 jaar
KM-stand2.100 km
DealerVan den Born

Betrouwbaarheid5
Comfort4
Motor6
  
 
Reactie van: Heerjohan, datum: 21 februari 2011

Antwoord: Mijn vorige 2 auto's waren ook een Note met automaat. Nooit problemen mee gehad, dus het verhaal van de dealer lijkt me kletspraat. Probeer het eens bij een andere dealer.

 
Reactie van: Frank. Vandemeulebroecke, datum: 11 november 2011

Antwoord: Eind september breuk aan de motor garantie, ongeveer 1 maand later voertuig terug, gedurende 9 dagen geen probleem de max om te rijden. 10e dag koppakking stuk (gelukkig garantie).
Aktie: plaatsing nieuwe motor,onbeschikbaarheid WEET NIET HOE LANG. Voertuig 43.000 km.

  

, datum: 2 november 2010

Ervaring met Note : De Nissan Note gekocht in mei 2010. De auto bevalt ons prima. Onlangs is ons opgevallen dat de kunststof afdekplaat waar de ruitenwissers in verwerkt zijn aan de bestuurderskant niet helemaal aansluit. Geconstateerd dat iedere Note die in de garage stond, deze afwijking had!! De garage is het niet opgevallen (tot nu toe). Wie heeft dit euvel ook? Volgens de garage moet er naast de kunststof afdekplaat ook een nieuwe voorruit komen. We zijn in afwachting...

Uitvoering1.6 A/T
Brandstofbenzine
Bouwjaar2010
In bezit1 jaar
KM-stand6.000 km

Betrouwbaarheid9
Comfort6
Motor8
  
 
Reactie van: Enbakker, datum: 7 december 2010

Antwoord: Ik heb ook een nieuwe voorruit via de dealer erin laten zetten, heb er weer ook gelijk weer een rammel bij. Hoe meer gas ik geef hoe harder de rammel. Ze wijten dit niet aan de voorruit maar voorlopig blijft het rammelen, het blijft wat mij betreft de meest waardeloze auto die ik ooit heb gehad.

 
Reactie van: Hkabbedijk, datum: 21 mei 2013

Antwoord: Waarschijnlijk bij het plaatsen van de nieuwe voorruit geen foamband gemonteerd tussen dashboard en ruit (hoort over de volle breedte te zijn aangebracht) waardoor het dashboard kan gaan rammelen. Eerdere modellen hadden alleen een stukje band wat gemonteerd was thv het ingeslagen chassisnummer. Latere modellen werden over de volle breedte van het dashboard van foamband voorzien.

 
Reactie van: Hkabbedijk, datum: 21 mei 2013

Antwoord: De afdekplaat is in de fabriek met zeer dun tweezijdig band aan de ruit bevestigd, dit laat al snel onder invloed van zon en regen los waardoor met name de zijde aan de bestuurderskant open gaat staan. Dit probleem heeft de fabriek proberen op te lossen door aan die zijde bij latere modellen een opstaande rand op de plaat aan te brengen om zo wat meer sterkte te verkrijgen. Helaas blijkt dit geen soelaas te bieden. Bij elke Note ziet men de plaat aan die kant wijken of ze nu 6 jaar of 6 maanden oud zijn.

 
Reactie van: Orange_dutchman, datum: 20 maart 2014

Antwoord: Ik heb ook een Note uit 2010. En nu een waterlek waardoor de bijrijders vloermat doorweekt is na regenbuien. De garage zei dat het water door die kier tussen ruit en ruitenwisserbak naar binnen komt. Dat probleem kan verholpen worden om een nieuwe ruit en bak te installeren. Kosten 1.400 zwitserse franken! Belachelijk en dat alles door een foute constructie van Nissan. De auto is tweedehands en heeft geen garantie meer. Ik heb nu maar wat siliconenkit erin gespoten en de rand goed afgewerkt. Hopelijk helpt dit. Ik ben benieuwd of er meer mensen waterschade hebben gehad door die vervelende kier tussen ruitenwisserbak en het glas?

 
Reactie van: Orange_dutchman, datum: 3 mei 2015

Antwoord: Dit hielp niet. Nog steeds lekt het achter het handschoenkastje aan de bijrijderskant

 
Reactie van: Orange_dutchman, datum: 31 maart 2017

Antwoord: Ik heb het uiteindelijk opgelost door silikonenkit tussen onderkantruit en chasis te spuiten. Het water kwam daar tussendoor. Speciaal bij de ruitensteuntjes.

  

, datum: 12 oktober 2010

Ervaring met Note : Probleemloze auto met veel luxe details.

Ervaring met onderhoud (merkgarage): Vraag of de beurt ook werkelijk wordt uitgevoerd volgens de adviesprijs van Nissan.

Ervaring met verkoop: Vriendelijke bediening, goede inruilprijs.

Uitvoering1.6 Acenta Automaat
Brandstofbenzine
Bouwjaar2009
In bezit1 jaar
KM-stand13.400 km

Betrouwbaarheid9
Comfort8
Motor8
  
AutoCoach
  

, datum: 5 oktober 2010

Ervaring met Note : Hoog verbruik, zowel qua brandstof als banden (vooral achter, 3e setje is nu).

UitvoeringFirst Note 1.6
Brandstofbenzine
Bouwjaar2007
In bezit3 jaar
KM-stand73.000 km
DealerDenissen

Betrouwbaarheid10
Comfort8
Motor9
  
  

, datum: 17 september 2010

Ervaring met Note : Heel veel rammels, aansluiting plaatwerkdelen ongelijk, trommelremmen achter en wegligging matig, stuur staat scheef. Kia Rio op deze auto ingeruild was 4 duizend euro goedkoper, maar geen rammels en beter remmen.

Uitvoering1.6 Life+
Brandstofbenzine
Bouwjaar2010
In bezit1 jaar
KM-stand8.500 km
DealerBeltman

Betrouwbaarheid6
Comfort6
Motor7
  
 
Reactie van: Hektorja, datum: 10 april 2011

Antwoord: Ik vind het een geweldige auto. Ik heb sinds januari 2011 weer een nieuwe. De andere was 3 jaar oud dus weer ingeruild voor een nieuwe 1.6 live automaat. Ik had bij deze wagen ook een rammel onder onder het stuur ergens en is keurig opgelost. Verder nooit problemen gehad. Dat is mijn mening.

  

, datum: 13 september 2010

Ervaring met Note : Slechte stoelen, houterige versnellingsbak, veel onderstuur, veel rammels, stuurt veel te licht op de snelweg, etc

Uitvoering1.6 First
Brandstofbenzine
Bouwjaar2006
In bezit1 jaar
KM-stand120.000 km

Betrouwbaarheid5
Comfort4
Motor4
  
 
Reactie van: Hugo_vd_sande, datum: 16 september 2010

Antwoord: Hoe vaak staat u nu al op dit forum met exact dezelfde klachten? Begint een beetje vervelend te worden! Wellicht een gevalletje van Alzheimer light?

 
Reactie van: Evert. Bakker, datum: 7 december 2010

Antwoord: Als je het vervelend vind dan lees je het toch gewoon niet, en niet met ziekte gaan smijten dat is pas vervelend en onsmakelijk, ik hoop dat u dit niet gaat overkomen.

 
 4 
...

Wittebrug
Opel Meriva Opel Meriva
★★★☆☆
Mercedes A-Klasse Mercedes A-Klasse
★★★☆☆
Hyundai ix20Hyundai ix20
★★★☆☆
Mercedes A-Klasse Mercedes A-Klasse
★★★☆☆
 

Info

Test

Techniek

Prijs