5 augustus 2003
 

Nissan Micra (2003 - 2010)

Spaanse onderscheiding voor Nissan Micra

Autozine
5 augustus 2003 | De nieuwe Nissan Micra sleept prijs na prijs in de wacht. Na de onlangs toegekende Duitse designprijs Rote Punkt is het model nu in Spanje gelauwerd als "Best Urban Car". Het Spaanse lifestyle-magazine TELVA heeft de Micra daarvoor de T Award toegekend. Het tijdschrift behoort tot de bestverkopende vrouwenbladen in Spanje.
AutoCoach

Volgens de redactie van het magazine valt de Micra in de smaak bij zelfbewuste vrouwen die fraai design en gebruiksgemak weten te waarderen. De lezers zijn vooral gecharmeerd van een aantal bijzondere zaken in het interieur. Dat zijn onder meer de slimme oplossingen om spullen mee te nemen, zoals de naar voren te schuiven achterbank om de kofferbak te vergroten en de bergruimte van 12 liter inhoud onder de voorstoel van de passagier. Verder wordt de intelligente sleutel aangehaald, waarmee de centrale vergrendeling is te bedienen en de motor is te starten zonder dat de sleutel uit de tas hoeft te worden gehaald. Vooral mensen die vaak boodschappen doen en dus wel eens met de handen vol staan, prijzen het systeem. Ook de boordcomputer met de agendafunctie en de mogelijkheid om de autoverlichting ook na het parkeren nog even te laten branden (Friendly Lighting) scoren volgens TELVA. Deze laatste functie vergroot het gevoel van veiligheid op donkere of slecht verlichte plekken.

Nissan Micra (2003 - 2010)

De uitreiking van de T Awards is een compleet festijn dat elk jaar talrijke grootheden uit de televisie- en filmwereld trekt. Dit jaar voltrok het ceremonieel zich in het Ritz Hotel in Madrid, waar topmodel Jaqueline de la Vega de prijsuitreiking presenteerde.

Nissan is blij met de prijzen die de Micra in Europa krijgt. Het bewijst dat het design, waarmee Nissan een eigen koers vaart, in de smaak valt. Het is een opsteker voor een merk dat in Europa werk biedt aan 12.000 mensen, fabrieken heeft in Groot-Brittannie en Spanje, in het afgelopen jaar 382.638 autos' in Europa heeft geproduceerd en 474.000 auto's in Europa heeft verkocht.

XLLease
Nissan Micra nu als Connect EditionNissan Micra nu als Connect Edition
3 juli 2009
25e verjaardag voor Nissan Micra25e verjaardag voor Nissan Micra
31 oktober 2008
Nissan Micra 2007 nu bij de dealerNissan Micra 2007 nu bij de dealer
24 december 2007
Nissan Micra ondergaat faceliftNissan Micra ondergaat facelift
29 augustus 2007
 

Info

Techniek

Prijs

Forum