24 december 2007
 

Nissan Micra (2003 - 2010)

Vernieuwde Nissan Micra nu bij de dealer

Autozine
24 december 2007 | De Nissan Micra is vanbinnen en vanbuiten gewijzigd. Nissan lanceert bovendien een nieuwe versie: de Micra Mix met een introductieprijs vanaf € 11.695,-. Tot de uitrusting van deze versie behoren extra's als airconditioning, een radio/cd-speler en een mp3-connector in het opbergvak voorin.

Bij de Micra vallen direct de nieuwe details op, zoals de chromen omlijsting en de honingraatstructuur in de uit twee delen bestaande grille. De richtingaanwijzers zijn gehuisvest achter helder, blauw getint glas. De koplampunits daarboven zijn donkerder gemaakt en bovendien is de typische "bubbel" op de koplampvensters vervangen door een vloeiender afgewerkt bovendeel met een blauwe gloed. Ook die bollingen zijn overigens net als de bubbels van het vorige model uitstekend zichtbaar vanaf de bestuurdersstoel, wat parkeren vergemakkelijkt.

Nissan Micra (2003 - 2010)

In de uitvoering Acenta zit voortaan een dubbel-DIN-radio met cd-speler, zes luidsprekers, bediening vanaf het stuur en een Bluetooth-functie voor handsfree mobiel bellen. Het geïntegreerde telefoonboek heeft een geheugen voor 100 nummers. Gesprekken verlopen via de luidsprekers van de audioset. De meest luxe versie heeft nog een wisselaar voor 6 cd's. Ook is op deze versie voortaan parkeerhulp standaard.

Nieuw voor de Micra is een alarmgeluid dat afgaat als de bestuurder een zelf ingestelde snelheidslimiet overschrijdt. Elke Micra, dus ook de basisversie Pure, is uitgerust met ABS en afhankelijk van de uitvoering heeft de Micra zes airbags, actieve hoofdsteunen, airconditioning (handbediend of automatisch), een boordcomputer, elektrisch bedienbare spiegels, automatisch inschakelende verlichting en ruitenwissers met regensensor.

Er is keus uit een drie- en vijfdeurs hatchback. Nissan biedt vijf motoropties: vier benzinemotoren en een diesel. De benzinemotoren zijn een 1.2 (65 of 80 pk), een 1.4 (88 pk) en een 1.6 (110 pk). De 1.5 dCi dieselmotor met directe injectie en intercooler levert 86 pk. Elke Micra is voorzien van een vijfversnellingsbak. Een automaat is een optie op de 1.2 en de 1.4.

Nissan Micra (2003 - 2010)

Op de versies Pure en Mix is een nieuwe oranje stoffen bekleding leverbaar. Ook nieuw is de chocoladebeige bekleding voor de uitvoering Acenta. Voor de uitvoering Elegance levert Nissan een interieurthema met een oranje streep centraal over de lederen stoelbekleding. Nissan heeft twee nieuwe metallic lakkleuren aan het palet toegevoegd: Murano Red (oranjerood) en Faded Denim (blauwachtig zilver). Tenslotte zijn er 2 nieuwe wieldoppen voor de Micra leverbaar.

Nissan Micra nu als Connect EditionNissan Micra nu als Connect Edition
3 juli 2009
25e verjaardag voor Nissan Micra25e verjaardag voor Nissan Micra
31 oktober 2008
Nissan Micra ondergaat faceliftNissan Micra ondergaat facelift
29 augustus 2007
Nissan Micra in Elle-uitvoeringNissan Micra in Elle-uitvoering
18 mei 2006
 

Info

Techniek

Prijs

Forum