15 juni 2005
 

Nissan Micra (2003 - 2010)

Nissan vernieuwt Micra

Autozine
15 juni 2005 | Nissan heeft de Micra zowel vanbinnen als vanbuiten aangepast. Belangrijk nieuws is de komst van een nieuw topmodel in augustus. Deze Micra 160SR met 1,6-litermotor claimt flitsende prestaties. Voorts staat een coupe-cabriolet op stapel. Deze Micra C+C heeft een glazen vouwdak.
AutoCoach

De huidige Micra kwam begin 2003 op de markt. Zijn uiterlijk is nu op subtiele wijze vernieuwd. De voorzijde heeft een nieuwe grille en richtingaanwijzers achter helder glas. Iedere uitvoering heeft nu zijn eigen kenmerken. De Micra Visia is standaard voorzien van zwarte beschermstrips op de bumpers en op de zijkanten. Bij de Acenta hebben deze de carrosseriekleur. Een dakspoiler en zijskirts in carrosseriekleur zorgen voor het onderscheid bij de sportieve Tekna. Nissan introduceert tevens twee nieuwe lakkleuren: Naive Blue en Cafe Latte.

Nissan Micra (2003 - 2010)

Het interieur van de vernieuwde Micra kenmerkt zich door nieuw ontworpen deurpanelen (Acenta en Tekna) en twee nieuwe kleuren. Naast het klassieke zwart biedt de vernieuwde Micra de keuze uit Ecru and Chocolate voor de Visia en Acenta; voor de Acenta- en de Tekna-uitvoeringen is er de nieuwe kleurencombinatie Ice Blue and Chocolate. In het dashboard vallen de nieuwe instrumenten op met sportieve witte wijzerplaten (Tekna) en een geintegreerde boordcomputer op de Acenta en Tekna. Een ander nieuwtje is het uitrustingsniveau Acenta Plus. Deze Micra is voorzien van onder meer climate control, ESP, een cd-wisselaar, een regensensor, Intelligent Key, leren bekleding en verwarmbare stoelen.

Op motorisch gebied zijn de 1,2-liter en 1,4-liter benzinemotoren ongewijzigd, net als de 1,5-liter dCi-diesel. In augustus komt er echter een nieuwe 1,6-litermotor die 110 pk levert. Deze nieuwe versie heet 160SR en onderscheidt zich van de andere Micra's door een sportiever afgestemd onderstel en een directere stuurbekrachtiging. Hij is meteen herkenbaar aan de lichtmetalen 16-inchwielen, de speciale badges en het eindstuk op de uitlaatpijp.

De Micra C+C is een auto die het hart van menig cabrioletliefhebber sneller moet doen kloppen. Dankzij een glazen vouwdak, dat door de Duitse cabrioletspecialist Karmann is ontwikkeld, kan de berijder zowel met mooi als met slecht weer genieten van het rijden met een open auto. Het glazen vouwdak kan door een druk op de knop in de kofferruimte worden weggeklapt. Voor de aandrijving van de Micra C+C zijn er twee motoren beschikbaar: de onlangs verbeterde 1,4-liter benzinemotor die 65 kW (88 pk) levert en de nieuwe 81 kW (110 pk) sterke 1,6-liter twin-cam benzinemotor, die ook in de 160SR te vinden is.

Nissan Micra (2003 - 2010)

De vernieuwde Nissan Micra staat half juni bij de Nissan-dealer, de Nissan Micra C+C is eind dit jaar leverbaar. De prijzen beginnen bij 10.995 euro. De prijs van de 160SR bedraagt 16.995 euro, de prijs van de Micra C+C wordt later bekendgemaakt.

XLLease
Nissan Micra nu als Connect EditionNissan Micra nu als Connect Edition
3 juli 2009
25e verjaardag voor Nissan Micra25e verjaardag voor Nissan Micra
31 oktober 2008
Nissan Micra 2007 nu bij de dealerNissan Micra 2007 nu bij de dealer
24 december 2007
Nissan Micra ondergaat faceliftNissan Micra ondergaat facelift
29 augustus 2007
 

Info

Techniek

Prijs

Forum