15 november 2005
 

Nissan Micra (2003 - 2010)

Nissan Micra Compacte Auto van het Jaar 2005 volgens ANWB

Autozine
15 november 2005 | De Nissan Micra is door het huisblad van de ANWB verkozen tot compacte auto van het jaar 2005. De vernieuwde Nissan versloeg vijf andere auto's uit het B-segment. Vooral het verbruik, de prestaties, het stuur- en weggedrag, de handelbaarheid en de (veiligheids)uitrusting konden op waardering van de jury rekenen.

De ANWB testte zes compacte auto's die het afgelopen jaar nieuw op de markt zijn gekomen of zijn vernieuwd. DE punten waarop de drie man sterke jury de autos heeft onderzocht zijn onder meer de remmen, het comfort en de prijs. Over de Micra 1.2 Acenta zegt de jury: "De Nissan Micra haalt de meeste punten, biedt waar voor je geld en heeft een lekker zuinige en pittige motor".

Nissan Micra (2003 - 2010)

De Nissan Micra blinkt op vrijwel alle fronten uit, constateert de ANWB: "De Micra is een goed doorontwikkelde auto, hij laat op geen enkel punt grote steken vallen. Hij heeft een veilig weggedrag, stuurt licht en heeft een zeer kleine draaicirkel, fijn in de stad. En ook het in- en exterieur krijgt complimenten: De Micra heeft een (vr)olijk uiterlijk en ook het interieur is fleurig met mooie vormen en leuke details".

Nissan Nederland is verheugd over de uitverkiezing. Brand Director Hans-Werner Hauth reageert: "Deze verkiezing door de ANWB bevestigt wat onze rijders al wisten: namelijk dat de Micra een prettige, zuinige, goed presterende auto is die inderdaad veel waar voor zijn geld biedt. Natuurlijk zijn wij heel blij dat onze Micra als beste uit de bus is gekomen".

Nissan Micra (2003 - 2010)
Wittebrug
Nissan Micra nu als Connect EditionNissan Micra nu als Connect Edition
3 juli 2009
25e verjaardag voor Nissan Micra25e verjaardag voor Nissan Micra
31 oktober 2008
Nissan Micra 2007 nu bij de dealerNissan Micra 2007 nu bij de dealer
24 december 2007
Nissan Micra ondergaat faceliftNissan Micra ondergaat facelift
29 augustus 2007
 

Info

Techniek

Prijs

Forum