19 september 2002
 

Nissan Micra (2003 - 2010)

Nieuwe Nissan Micra en Micra CC op Autosalon van Parijs

Autozine
19 september 2002 | Op de Autosalon van Parijs toont Nissan vol trots de nieuwe Micra. Met zijn nieuwe vormgeving past deze Micra bij de koers van het nieuwe Nissan. Op de Nissan-stand is tevens de spectaculaire conceptauto Micra C+C te bewonderen. En ook de vernieuwde Almera en de X-TRAIL schitteren op de toonaangevende autoshow.

De nieuwe Micra wordt door Shiro Nakamura, Nissans Senior Vice President Design, omschreven als een revolutionaire evolutie van het huidige model. Het uiterlijk van de nieuwkomer laat zien dat de Micra klaar is voor de toekomst. De nieuwe generatie Micra behoudt de vriendelijke uitstraling van het huidige model, maar heeft een assertief karakter. Opvallend is de ronde daklijn. De compacte buitenmaten van de nieuwe Micra verhullen de groei die het model heeft doorgemaakt ten opzichte van zijn voorganger. Zo is de wielbasis met 72 mm verlengd. Vooral de achterpassagiers profiteren hiervan. Verder is de nieuwe Micra voorzien van een verschuifbare achterbank, zodat berijders zelf kunnen kiezen tussen extra beenruimte achterin of een nog riantere bagageruimte. Het model is leverbaar met een regensensor, automatische airconditioning en een intelligent key om de auto te openen, af te sluiten en te starten. De auto signaleert deze toegangskaart wanneer deze zich binnen een straal van 80 centimeter van het voertuig bevindt. De deuren kunnen dan eenvoudig worden geopend door op een kleine knop te drukken die weggewerkt is in de deurgrepen. Als de intelligent key aanwezig is in het voortuig, kan met een druk op de startknop de motor worden gestart.

Nissan Micra (2003 - 2010)

In Parijs is tevens de Micra C+C (Coupe + Convertible) te zien. Dit is een innovatieve conceptauto gebaseerd op de nieuwe Micra. De Micra C+C is ontworpen voor mensen die het genot van open rijden willen combineren met de veiligheid en het comfort van een automobiel met een stalen dak.

Naast de nieuwe Micra en de Micra C+C heeft Nissan nog meer nieuws. Ook de vernieuwde Almera is in Parijs te bewonderen. Dit model is zowel aan de buiten- als binnenkant verfijnd. Opvallend zijn de nieuw vormgegeven grille waarin het nieuwe Nissan-logo prijkt, heldere koplampen voor en een vernieuwde achterpartij. In het interieur zijn nieuwe kleuren en materialen verwerkt. Ook krijgt de vernieuwde Almera het N-Form-systeem dat eerder dit jaar debuteerde in de nieuwe Primera. Het instrumentenpaneel is voorzien van een gecentreerd display. Het systeem bundelt audio, informatie, klimaatcontrole en begin 2003 ook navigatie. De nieuwe Almera is vanaf oktober verkrijgbaar op de Europese markt. Ook toont Nissan de X-TRAIL. In Parijs is deze SUV voor het eerst te zien met de nieuwe 2,5-liter benzinemotor.

Nissan Micra nu als Connect EditionNissan Micra nu als Connect Edition
3 juli 2009
25e verjaardag voor Nissan Micra25e verjaardag voor Nissan Micra
31 oktober 2008
Nissan Micra 2007 nu bij de dealerNissan Micra 2007 nu bij de dealer
24 december 2007
Nissan Micra ondergaat faceliftNissan Micra ondergaat facelift
29 augustus 2007
 

Info

Techniek

Prijs

Forum