4 maart 2008
Nissan GT-R
Nieuws

Nissan GT-R

Nissan GT-R vanaf april bij de dealer

4 maart 2008 - De nieuwe Nissan GT-R is bedoeld als een supercar voor iedereen. De vierzits coupé is voorzien van een gloednieuwe 3,8-liter V6-motor met twee turbo's, die goed is voor een vermogen van 480 pk bij 6.400 toeren per minuut. Het maximumkoppel van 588 Nm is volledig beschikbaar tussen 3.200 en 5.200 toeren per minuut.

Het motorische geweld wordt overgebracht naar alle vier de wielen via een met peddels aan het stuur te bedienen 6-sequentiele transmissie met dubbele koppeling. Speciaal voor de GT-R ontwikkelde Nissan niet alleen deze zesbak, maar ook een van de vierwielaandrijvingsystemen.

Nissan GT-R

De bestuurder van de Nissan GT-R heeft een aantal mogelijkheden om de auto op zijn of haar specifieke wensen af te stemmen: de vering, de transmissie en de stabiliteitscontrole zijn instelbaar.

De carrosserie van de Nissan GT-R bestaat gedeeltelijk uit koolstofvezel en wordt gespoten in de speciale 'Scratch Shield Paint'. Daarmee is de carrosserie extra beschermd tegen kleine beschadigingen in het dagelijkse gebruik, zoals krasjes van takken of beschadigingen door de borstels in de wasstraat. De speciale verf heeft een zichzelf herstellende beschermlaag die de onderliggende lak beschermt.

Nissan GT-R

De GT-R is voorzien van een multifunctionele display op het dashboard, waarop allerlei telemetriegegevens kunnen worden oproepen. Het bedieningspaneel van onder meer de airconditioning is centraal in het bestuurderscompartiment geplaatst. Het audiosysteem is voorzien van een harde schijf die automatisch alle muziek opslaat die wordt afgespeeld in de auto. Dit maakt het meenemen van cd's overbodig. De middenconsole is dynamisch vormgegeven en voorzien van een rode startknop, de versnellingspook en de handrem.

De GT-R is leverbaar in drie uitvoeringen: Base, Premium Edition en Black Edition. Alle uitvoeringen worden aangedreven door de 480 pk sterke 3,8-liter V6-motor. De Premium Edition is bovendien voorzien van een Bose-audiosysteem met elf luidsprekers, regensensoren, dimmende binnenspiegel en automatisch inschakelende koplampen. De GT-R Black Edition wordt geleverd met antracietkleurige velgen, 2 exclusieve lakkleuren (Satin Black en Ultimate Silver) en zwarte lederen bekleding met rode accenten.

Nissan GT-R

De voorverkoop van de Nissan GT-R gaat 2 april in Europa van start. De GT-R is in Nederland beschikbaar vanaf 119.900 euro.