23 maart 2016
Nissan GT-R

Nissan GT-R

Nissan GT-R ondergaat facelift

Autozine
23 maart 2016 | Nissan heeft zijn ultieme sportauto, de fameuze GT-R, naar een hoger niveau getild. Het resultaat is te zien op de New York International Auto Show (25 maart t/m 3 april). Daar staat de grondig vernieuwde Nissan GT-R als wereldprimeur, met een agressiever design, meer vermogen en een scherpere wegligging. Het gaat om de ingrijpendste modelwijziging sinds de introductie van de GT-R in 2007.
AutoCoach

Door het gewijzigde design oogt de Nissan GT-R niet alleen agressiever, het optimaliseert ook de koeling van de motor en de neerwaartse druk op hoge snelheden. Voorbeelden hiervan zijn de grotere 'V-motion' grille, de gewijzigde dorpels, de nieuw ontworpen voorbumper met spoilerrand en de luchtroosters aan weerskanten van de achterzijde. Herkenbare elementen als de ronde achterlichten en de vier uitlaatpijpen zijn behouden.

Nissan GT-R

Het interieur is voorzien van een compleet nieuw dashboard. Het geheel is  afgewerkt met leder, dat met de hoogste mogelijk precisie met de hand is gestikt. Instrumentarium en middenconsole hebben een sterkere cockpit layout. Het aantal knoppen is aanzienlijk gereduceerd. Meer functies zijn nu te bedienen via de 8-inch touchscreen van het infotainmentsysteem en de nieuwe Display command control unit tussen de voorstoelen.

De 3,8-liter V6 twinturbomotor levert nu 414 kW (570 pk) bij 6.800 tpm (+15 pk) en 633 Nm. Dat is bereikt door verhoging van onder meer de turbodruk en ontstekingstiming per cilinder. De zestrapsautomaat met dubbele koppeling is  verfijnd. Tevens zijn de schakelpeddels nu gemonteerd aan het stuurwiel in plaats van de stuurkolom. Door Active Sound Enhancement (ASE) en nieuwe titanium uitlaatdempers klinkt de Nissan GT-R bovendien indrukwekkender.

Nissan GT-R

Door een stijvere carrosserie en een gewijzigde wielophanging zijn wegligging en stabiliteit naar een hoger niveau getild. Nieuwe 20-inch lichtmetalen wielen garanderen extra grip. Ondanks alle verbeteringen op het gebied van performance is de Nissan GT-R ook opmerkelijk comfortabel voor een auto van dit type. Dat is mede te danken aan de verbeterde demping van kleine oneffenheden en extra geluidsisolatie in de cabine.

De vernieuwde Nissan GT-R is leverbaar vanaf komende zomer. Pre-ordering start vanaf april. De prijzen voor de Nederlandse markt worden in een later stadium bekend gemaakt.

Nissan GT-R
Wittebrug
Nissan GT-R aangepast voor 2020Nissan GT-R aangepast voor 2020
24 april 2019
Nissan presenteert GT-R50 by ItaldesignNissan presenteert GT-R50 by Italdesign
2 juli 2018
Drone kruist degens met Nissan GT-RDrone kruist degens met Nissan GT-R
23 juni 2016
Nissan GT-R Nismo maakt Europees debuutNissan GT-R Nismo maakt Europees debuut
10 februari 2014
 

Info

Test

Techniek

Prijs

KM-kosten

Forum