31 maart 2008
Nissan GT-R
Nieuws

Nissan GT-R

Nissan GT-R nu te bestellen

31 maart 2008 - Nissan heeft de prijzen vastgesteld van de GT-R, die vanaf maart 2009 leverbaar is. De auto wordt leverbaar in drie varianten voor prijzen tussen de 119.900 en 123.900 euro. Tevens zijn Nissan High Performance Centra opgericht in Europa, die zich met verkoop en service van de GT-R bezighouden en waar de auto vanaf nu is te bestellen.

Vanaf 4 april is de website GTRNissan.com in de lucht, waar online een GT-R kan worden gereserveerd. Zowel bij reservering via een van de Nissan High Performance Centra als bij reservering online, dient een borgsom van 5.000 euro te worden gestort. Voor aankoop van de in beperkte aantallen beschikbare GT-R geldt het principe 'wie het eerst komt...'.

Nissan GT-R

Er komen drie versies van de Nissan GT-R, stuk voor stuk voorzien van een 480 pk sterke 3,8-liter V6-motor, vierwielaandrijving en een sequentiële zestrapsautomaat met dubbele koppeling die ook handmatig door middel van flippers aan het stuur kan worden bediend.

De bestuurder kan zijn GT-R elektronisch afstemmen op het door hem gewenste rijgedrag: rustig door de stad, om bijvoorbeeld boodschappen te doen, of supersportief op wegen die zich daarvoor lenen. Dat resulteerde tijdens tests op de befaamde Nürburgring in een rondetijd van 7 minuten en 38 seconden.

Nissan GT-R

De basisversie van de GT-R kost in Nederland 119.900 euro inclusief BPM en BTW. Voor de Premium Edition komt daar 2.000 euro bij en de prijs van de Black Edition, in speciaal zwart (Satin Black) of zilverkleur (Ultimate Silver) uitgevoerd, is 4.000 euro hoger dan die van het basismodel. De Black Edition heeft als enige een in zwart en rood leder uitgevoerd interieur. In de andere versies wordt ofwel zwart ofwel grijs leder toegepast in het luxueuze interieur.