4 augustus 2008
Nissan GT-R
Nieuws

Nissan GT-R

Nederlandse premiere voor Nissan GT-R tijdens ING RaceSalon

4 augustus 2008 - Nissans nieuwe supercar, de 480 pk sterke GT-R, beleeft zijn Nederlandse première tijdens de ING RaceSalon in Ahoy Rotterdam. Op 15 en 16 augustus 2008 kunnen Nederlandse sportautoliefhebbers van dichtbij kennismaken met de Nissan GT-R.

Speciaal voor de ING RaceSalon wordt een Nissan GT-R overgevlogen vanuit Japan. "Deze raceauto voor de openbare weg is tijdens dit spectaculaire evenement voor het eerst in volle glorie te bewonderen op Nederlandse bodem", vertelt Stefan Erkelens, Brand Manager Nissan bij Visscher Amsterdam, het Nissan High Performance Center dat de exclusieve Japanse sportauto verkoopt.

Nissan GT-R

Ook staat er een half doorgesneden GT-R in Ahoy, waarin alle hightech systemen zichtbaar zijn. Wie de 3,8-liter twinturbo V6-motor op straat wil horen brullen, moet ook zondag 17 augustus naar Rotterdam komen. Tijdens het hoofdprogramma van Bavaria City Racing rijdt de GT-R als pace car voor de Formule 1-bolides uit.

Inmiddels hebben 26 autoliefhebbers in Nederland een order geplaatst en het vereiste voorschot van 5.000 euro overgemaakt. Vanwege de overweldigende interesse probeert Nissan Nederland voor 2009 (het jaar van de lancering) meer productievolume voor Nederland vrij te krijgen. De levering van de GT-R start in maart 2009. Er zijn drie uitvoeringen, met prijzen tussen 111.100 en 115.100 euro.