2 november 2012
Nissan GT-R
Nieuws

Nissan GT-R

Nissan GT-R aangepast voor modeljaar 2013

2 november 2012 - Nissan heeft de GT-R verbeterd voor modeljaar 2013. Diverse aanpassingen zorgen voor betere prestaties en een verfijnder rijgedrag. Ook zijn er nu meer mogelijkheden om de Nissan GT-R verder te individualiseren. De twin-turbo V6 van de Nissan GT-R reageert nu sneller in zowel het midden als hogere toerenbereik, de carrosseriestijfheid is vergroot en de afstelling van de schokdempers, veren en stabilisatorstang voorin is gewijzigd.

De technische wijzigingen aan de twin-turbo V6 van de GT-R zorgen voor een betere gasrespons in het middentoerengebied en een betere acceleratie bij hogere toerentallen. Dit is het gevolg van de toepassing van high performance injectoren die de brandstofinjectie efficiënter maken. De turbocompressor is voorzien van een overdrukklep met een speciaal ontwikkelde doorstroomopening. Die gaat de snelle afbouw van de turbodruk tegen, waardoor de acceleratie bij hogere toerentallen is verbeterd. Door het carter te voorzien van een speciaal ontwikkeld keerschot blijft de oliedruk constanter, terwijl de rotatiefrictie in het carter wordt teruggebracht – met name tijdens ritten op hoge snelheid.

Nissan GT-R

Daarnaast is bij de Nissan GT-R-dealer voortaan Motul Competition-olie verkrijgbaar. Dit om tegemoet te komen aan de vele verzoeken van GT-R-eigenaren die regelmatig met hun auto op het circuit rijden.

Nissan verbeterde ook het weggedrag van de GT-R. Het rolcentrum is in rijtests uitvoerig bestudeerd, waarna de ingenieurs van Nissan het zwaartepunt verlaagden in lijn met de deflectie van de bussen in de wielophanging en de banden. Ook de afstelling van de schokdempers en stabilisatorstang voorin is aangepast. Verder is de voorwielophanging voorzien van nokbouten om de wielvlucht nauwkeuriger te laten verlopen. Bovendien wordt er nu meer koppel overgedragen van de aandrijfas op de naaflagers om de betrouwbaarheid in extreme situaties te vergroten, zoals tijdens het rijden op een circuit.

De rijstabiliteit en stuurrespons van de GT-R zijn verbeterd door het frame van het dashboard en het instrumentenpaneel te voorzien van verstevigingen. Dit zorgt voor een beter functionerende wielophanging en een grotere carrosseriestijfheid.

Het interieur van de Nissan GT-R is verfijnd. Zo is de Black Edition voorzien van een stuurwiel in een rood/zwart-combinatie die de sportieve uitstraling van de auto vergroot. Ook zijn koolstofvezel RECARO-kuipstoelen af fabriek leverbaar als optie.

Nissan GT-R

Tevens is voortaan de Premium Edition verkrijgbaar, die optioneel is te voorzien van een nieuwe two-tone kleurstelling in 'Amber Red' en 'Black'. De stoelen voorin zijn afgewerkt met handmatig gestikt Semiarinin-leder.

De Nissan GT-R voor modeljaar 2013 staat op 19 november aanstaande in Japan in de showroom. Vanaf januari 2013 komt hij beschikbaar voor andere markten, waaronder Europa en Noord-Amerika.