9 februari 2011
Nissan GT-R
Nieuws

Nissan GT-R

Nissan GT-R aangepast voor 2011

9 februari 2011 - De Nissan GT-R is verbeterd voor modeljaar 2011. De Nissan GT-R modeljaar 2011 is te koop vanaf 126.900 euro incl. BTW/BPM (Premium Edition). De GT-R Black Edition kost 128.900 euro incl. BTW/BPM. De 2011 Nissan GT-R is vanaf nu te bestellen bij de Nissan High Performance Center, Visscher in Amsterdam.

De kracht van de 3,8-liter V6 twinturbomotor is met 33 kW toegenomen tot 390 kW. Een herschreven motormanagement, een aangepast uitlaatsysteem en nieuwe katalysatoren hebben de verbruiks- en emissiecijfers verbeterd. De CO2-uitstoot is gedaald tot 279 g/km en de GT-R verbruikt nu gemiddeld 12 liter per 100 kilometer. De standaardsprint van 0 naar 100 km/uur kost nu 3,046 seconden. De topsnelheid van de GT-R bedraagt voortaan 315 km/uur, een toename van 5 km/uur.

Nissan GT-R

Nieuwe remmen, banden en wielen beloven nog meer rijplezier. De remschijven op de vooras meten nu 390 millimeter in diameter en het gehele remsysteem van Brembo is beter bestand tegen hitte. Net als voorheen zijn de banden speciaal voor de Nissan GT-R ontwikkeld; de nieuwe SP Sport MAXX 600 DSST CTT-banden van Dunlop hebben een verbeterde samenstelling voor meer grip. De wielen zijn lichter en stijver voor meer gevoel en reactiescherpte in het onderstel. De gesmede lichtmetalen wielen van het merk Rays zijn gespoten in de kleur Hyper Blue Black Chrome.

Het ontwerp van de Nissan GT-R is sterk geïnspireerd door de Japanse cultuur, praktische inzetbaarheid en zelfs video games. Voor 2011 zorgen onder meer een nieuw ontworpen voor- en achterbumper voor een luchtweerstandcoëfficiënt die is verlaagd tot 0,26; óndanks een toename van de neerwaartse druk van 10 procent.

In de auto zijn aanpassingen doorgevoerd die het gevoel van sportieve luxe versterken. De Nissan GT-R is in twee standaarduitvoeringen leverbaar: de Premium Edition en de Black Edition. Beide zijn voorzien van een royale uitrusting, maar de Premium Edition heeft een luxueuzere uitstraling, terwijl de Black Edition met zijn standaard Recaro-racestoelen juist het sportieve potentieel van de auto accentueert.

Nissan GT-R

Voor een selecte groep is er ook nog een derde en nog exclusievere variant. Deze GT-R Egoist wordt alleen op bestelling geproduceerd en heeft een lederen interieur van de allerbeste kwaliteit en op maat gemaakte extra's.