12 januari 2024

Nio

Chery en JAC Group werken samen met NIO

12 januari 2024 - De Chinese autofabrikanten Chery Automobile en JAC Group hebben onafhankelijk van elkaar een strategische samenwerking met NIO getekend voor NIO's baanbrekende batterijwisseltechnologie. Chery Automobile en JAC Group gaan een omvangrijke samenwerking aan met NIO op het gebied van batterijstandaarden, batterijwisseltechnologie plus de uitbreiding en invulling van het batterijwisselnetwerk.

De samenwerking tussen JAC Group en NIO gaat bovendien nog een stap verder en voorziet tevens in de ontwikkeling van een nieuw batterijmanagementsysteem. Daarmee bereidt JAC Group zich voor op de komst van zijn toekomstige new-energy modellen, die zullen beschikken over batterijen die oplaadbaar, uitwisselbaar en uitbreidbaar zijn. Waarmee JAC Group aansluit op de "chargeable, swappable, upgradeable" service waarmee NIO klanten nu al een laadoplossing biedt.

Nio

Dankzij de voordelen en het netwerk van batterijwisselstations maken steeds meer Nio-rijders gebruik van "battery swapping". De technologie biedt hen een eenvoudige en snelle manier om altijd mobiel te blijven, zonder afhankelijk te hoeven zijn van thuislaadoplossingen of beschikbare openbare laadpunten.

Met de samenwerkingsovereenkomst met NIO treden Chery Automobile en JAC Group in de voetsporen van Zhejiang Geely Holding Group (Geely), China's grootste private autotechnologiegroep, en Changan Automobile, één van de vier grootste autogroepen in China. Afgelopen jaar zochten deze twee grote Chinese autofabrikanten ook al toenadering tot NIO voor het gebruik van NIO's innovatieve batterijwisseltechnologie.