15 augustus 2018
 

Vredestein

Vredestein levert youngtimerbanden

Autozine
15 augustus 2018 | Vredestein is sinds 2001 een vertrouwd merk van klassiekerbanden. Het merk merkt dat de vraag naar youngtimers sterk groeit en breidt het portfolio daarom uit met youngtimerbanden. De eerste youngtimerband verschijnt in september 2018 op de markt en is speciaal ontwikkeld voor de Audi Ur Quattro. Niemand minder dan voormalig Formule 1-kampioen én Vredestein-ambassadeur Jochen Mass heeft bijgedragen aan de ontwikkeling van deze band.
AutoCoach
Info

"Auto's uit de jaren '70, '80 en '90, de zogeheten youngtimers, worden steeds meer gewaardeerd. Ze staan bovendien op het punt om klassieker te worden", zegt Jochen Mass. "Jammer genoeg zijn bandenfabrikanten al gestopt met het produceren van originele banden. Een eigenaar wordt daardoor gedwongen om modernere banden onder hun youngtimer te monteren. Het resultaat is dat er soms combinaties ontstaan die vanuit een designoogpunt niet echt smaakvol zijn."

Vredestein gelooft dat een voor youngtimers ontwikkeld kwaliteitsproduct met retrolooks de betere keuze is. "De waarde van youngtimers groeit. Met retrobanden, passend bij het tijdsbeeld, blijft de magie van een youngtimer behouden. We geven de youngtimerbanden een passend loopvlak en een sierlijk wangontwerp, maar produceren de band wel volgens de nieuwste productiemethodes en strengste kwaliteitseisen. De rijder van een youngtimer krijgt dus optimale grip gecombineerd met retrolooks."

Vredestein brengt de allereerste youngtimerbanden uit onder de naam Sprint+. In september 2018 verschijnt de allereerste band. Dat is direct een hele bijzondere: de 215/50 R15 voor de legendarische Audi Ur Quattro. Deze bandenmaat (prijs nog onbekend) is lange tijd niet leverbaar geweest. "In de eerste helft van 2019 verwachten we ongeveer tien bandenmaten voor youngtimers te kunnen aanbieden", zegt Michele Sala, Group Product Manager Passenger Vehicle Tyres bij Apollo Vredestein.

Vredestein houdt intensief contact met belangrijke bandendealers en historische autoclubs om te onderzoeken naar welke youngtimerbandenmaten vraag bestaat. Onder meer banden voor populaire youngtimermerken als Porsche, Jaguar, Mercedes-Benz, BMW en Alfa Romeo worden onderzocht.

Renault en TheArsenale onthullen AIR4Renault en TheArsenale onthullen AIR4
26 november 2021
Toyota Corolla krijgt nieuw infotainmentToyota Corolla krijgt nieuw infotainment
26 november 2021
Kia verkent inzichten in voertuigdataKia verkent inzichten in voertuigdata
25 november 2021
Suzuki introduceert nieuwe S-CrossSuzuki introduceert nieuwe S-Cross
25 november 2021