29 december 2005
 

Vindmijnplaat.nl

Vindmijnplaat.nl vindt kentekens terug

Autozine
29 december 2005 | Een kentekenplaat verliezen kan kostbaar zijn. Bij vermissing van een of beide kentekenplaten, moet de eigenaar een vervangend kentekenbewijs aanvragen. Dat kost bijna dertig euro. In de tijd dat deze aanvraag in behandeling is, moeten witte kentekenplaten op het voertuig zitten. Pas na ontvangst van het vervangend kentekenbewijs kunnen nieuwe kentekenplaten worden aangeschaft met een duplicaatcode. VindMijnPlaat.NL heeft de oplossing gevonden: een zoek-en-vind-site voor kentekenplaten.
AutoCoach
Info

Het kan iedereen gebeuren: een kentekenplaat kwijt. Sinds februari 2003 kan is het niet meer mogelijk zomaar een nieuwe kentekenplaat te kopen. Pas nadat de oude kentekenplaat wordt overhandigd, wordt een nieuwe aangemaakt. Is er geen oude kentekenplaat, dan moet een vervangend kenteken worden aangevraagd. De totale kosten bedragen al snel € 80,- en bovendien heeft de eigenaar te maken met de doorlooptijden.

Na enig veldwerk ligt de oplossing voorhanden: een registratiebank met gevonden en verloren kentekenplaten. De rechtmatige eigenaar betaalt € 19,95 waarvan vijf euro als vindersloon wordt afgedragen aan de eerlijke vinder. De rest is de vergoeding voor administratiekosten.

Drie weken lang blijft VindMijnPlaat.NL zoeken naar de juiste match. Als deze dan nog niet is gevonden, dan is de kans op succes te klein om er op te blijven hopen. Paul Ruisendaal is de initiatiefnemer van deze dienst op internet en ziet het helemaal zitten: "Als de mensen ons weten te vinden, zullen we altijd snel kunnen reageren. Op deze manier besparen we onze klanten veel ellende en onnodige kosten".

Om misbruik te voorkomen worden de gegevens ten minste een jaar bewaard. "We moeten de mensen niet aanmoedigen om kentekenplaten los te schroeven en deze als gevonden aan te melden. Veelplegers vallen ons al snel op", meldt Ruisendaal ter aanvulling. Ook is contact gezocht met andere betrokken partijen om kentekenplaten aan te melden. Voor de politie, gemeenten en Rijkswaterstaat zijn speciale faxformulieren beschikbaar.

Renault en TheArsenale onthullen AIR4Renault en TheArsenale onthullen AIR4
26 november 2021
Toyota Corolla krijgt nieuw infotainmentToyota Corolla krijgt nieuw infotainment
26 november 2021
Kia verkent inzichten in voertuigdataKia verkent inzichten in voertuigdata
25 november 2021
Suzuki introduceert nieuwe S-CrossSuzuki introduceert nieuwe S-Cross
25 november 2021