12 augustus 2008
 

Formula Zero team Delft

TU Delft onthult waterstof race-auto

Autozine
12 augustus 2008 | Tim Coronel, een van Nederlands bekendste autocoureurs, en Herman Vaanholt, organisator Bavaria Cityracing, onthulden gisteren de Greenchoice Forze auto. Deze waterstof raceauto is de Nederlandse inzending voor de eerste internationale waterstofrace die in augustus in Rotterdam wordt gereden. Een enthousiast studententeam van de Technische Universiteit Delft, het Formula Zero team Delft, ontwierp en bouwde de auto.
AutoCoach
Info

Tim Coronel, een goede bekende in de kart wereld juicht het duurzame initiatief toe. "Tot nu toe leefden coureurs op de geur van brandend rubber en benzinedampen, maar iedereen weet dat daar verandering in moet komen om de autosport te blijven behouden. Dit is een prachtig eerste initiatief, hiermee ga ik ervan uit dat in de toekomst de kleine Coronelletjes ook nog steeds kunnen racen".

Greenchoice, de enige 100% duurzame energieleverancier in Nederland, ziet in dit project de twee belangrijkste stappen die gezet moeten worden naar een duurzame wereld. "Aan de ene kant de wil van mensen om te veranderen zonder dat het ten koste hoeft te gaan van comfort en uiteraard de technologische ontwikkelingen die een duurzame wereld mogelijk maken. Beide aspecten komen terug in dit project en we hopen hiermee de aandacht te vestigingen op de mogelijkheden die rijden op waterstof biedt", aldus Algemeen Directeur van Greenchoice Rob van Rees.

Op 22 augustus vindt de eerste race plaats tussen de Greenchoice Forze en zijn concurrenten uit 6 verschillende landen. De race wordt gehouden aan de voet van de Erasmusbrug in Rotterdam.

XLLease
5 EuroNCAP sterren voor Skoda Fabia5 EuroNCAP sterren voor Skoda Fabia
8 december 2021
Citroën Berlingo bestaat 25 jaarCitroën Berlingo bestaat 25 jaar
7 december 2021
Mazda 2 wordt hybrideMazda 2 wordt hybride
6 december 2021
Nieuwe Renault SUV heet AustralNieuwe Renault SUV heet Austral
6 december 2021