3 december 2008
 

TomTom

TomTom doet test met online routeplanner

Autozine
3 december 2008 | TomTom start vandaag met een routeplanner op Internet. De gratis online Route Planner maakt het voor gebruikers mogelijk om voor vertrek een route te plannen en precieze reis- en aankomsttijden te ontvangen. Bovendien omvat het alle kennis en ervaring van TomTom in het plannen van de beste route op ieder moment. In de eerste fase is de TomTom online Route Planner toegankelijk voor een geselecteerde groep gebruikers die meedoen aan een gesloten testprogramma (beta testprogramma) die deze week van start gaat.
Info

Als eerste ter wereld houdt de TomTom online Route Planner, bij het plannen van een accurate deur-tot-deur route naar ieder adres, rekening met actuele en historische informatie over verkeersstromen gedurende de dag. Uniek is de integratie van verkeersinformatie en 500 miljard historische snelheidsmetingen van wegen over de hele wereld (door IQ Routes). Dit geeft gebruikers de mogelijkheid om gebaseerd op feiten in plaats van inschattingen hun route voor te bereiden. Dit resulteert in een zeer precieze voorspelling van reistijd. Daarnaast worden kaartcorrecties, die door TomTom gebruikers met Map Share; zijn gemaakt, regelmatig geïntegreerd in de Route Planner. Hiermee hebben gebruikers altijd toegang tot de meest actuele routes gebaseerd op de laatste kaartinformatie.

"De introductie van de online Route Planner markeert een belangrijke stap in onze strategie om onze met prijzen bekroonde navigatie beschikbaar te maken voor alle gebruikers, onafhankelijk van het platform dat ze hiervoor gebruiken", aldus Harold Goddijn, TomTom's Chief Executive Officer. "Mensen die geen navigatiesysteem hebben kunnen nu ook, voordat ze op weg gaan, profiteren van onze routes van hoge kwaliteit en zo beter dan ooit hun dag plannen".

Afhankelijk van het succes en de feedback van het beta programma zal de online Route Planner geleidelijk uitgerold worden naar gebruikers wereldwijd. De routeplanner is op dit moment beschikbaar in zes talen, waaronder Nederlands, Engels, Frans, Duits, Italiaans en Spaans.

KwikFit
Renault en TheArsenale onthullen AIR4Renault en TheArsenale onthullen AIR4
26 november 2021
Toyota Corolla krijgt nieuw infotainmentToyota Corolla krijgt nieuw infotainment
26 november 2021
Kia verkent inzichten in voertuigdataKia verkent inzichten in voertuigdata
25 november 2021
Suzuki introduceert nieuwe S-CrossSuzuki introduceert nieuwe S-Cross
25 november 2021