6 december 2005
 

Tele Atlas

Tele Atlas lanceert 3d navigatiekaarten

Autozine
6 december 2005 | Tele Atlas, leverancier van geografische gegevens, heeft de uitgave aangekondigd van databases van digitale kaarten met driedimensionale weergave van gebouwen. Aan de stadsplattegronden van Berlijn, Barcelona, Athene en Bern wordt nu een ruimtelijke dimensie met hoge resolutie toegevoegd om levensechte weergave van beroemde monumenten mogelijk te maken. Opvallende gebouwen en monumenten worden op de kaart weergegeven, waardoor gebruikers een meer herkenbaar beeld krijgen van het "gezicht van de stad" dan mogelijk is met een tweedimensionale weergave.
AutoCoach
Info

Onder de meer dan 60 algemeen bekende gebouwen en monumenten die opgenomen zijn in de eerste vier kaarten bevinden zich de Brandenburger Tor in Berlijn, de Acropolis in Athene, de klokkentoren van Bern en het Sagrada Familia in Barcelona. In de non-navigatie-modus of in andere toepassingen kunnen gebruikers inzoomen of het beeld draaien, zodat zij een informatieve weergave van de gehele omgeving van het gekozen object krijgen.

De databases van de kaarten zijn ontwikkeld in samenwerking met GTA Geoinformatik GmbH, een Duits bedrijf met ruime ervaring in driedimensionale weergave en vormgeving op geografisch gebied. Dit zijn de eerste van 20 stadsplattegronden die Tele Atlas zal uitbrengen en waar meer dan 500 driedimensionale monumenten een belangrijke plaats zullen innemen.

"De 3D-monumenten van Tele Atlas zijn pas de eerste stap in een spannende nieuwe fase in de ontwikkeling van digitale kaarten", zegt Jack Reinelt, Managing Director Europa van Tele Atlas. "De markt ontwikkelt zich om de wereld zoals wij haar kennen realistischer weer te geven. Platte kaarten zullen vervangen worden door uitgebreide kaarten die meer visuele en weergave-elementen bieden die navigatie makkelijker maken. Kaarten van Tele Atlas zullen met steeds meer 3D-elementen uitgebreid worden, waardoor ze de werkelijkheid die wij zien steeds beter weergeven, compleet met historische gebouwen en andere afbeeldingen".

Tele Atlas is van plan om binnenkort andere Europese steden in 3D uit te geven, waaronder Amsterdam, Brussel, Londen, Parijs, Rome, Madrid, Dublin, Lissabon, Wenen, Stuttgart, Kopenhagen, Stockholm, Oslo, Helsinki, Praag en Warschau. De eerste producten voor consumenten met de driedimensionale weergave van historische gebouwen van Tele Atlas, zullen begin 2006 verkrijgbaar zijn.

Renault en TheArsenale onthullen AIR4Renault en TheArsenale onthullen AIR4
26 november 2021
Toyota Corolla krijgt nieuw infotainmentToyota Corolla krijgt nieuw infotainment
26 november 2021
Kia verkent inzichten in voertuigdataKia verkent inzichten in voertuigdata
25 november 2021
Suzuki introduceert nieuwe S-CrossSuzuki introduceert nieuwe S-Cross
25 november 2021