7 april 2009
 

Sony

Sony autoradio's verbinden draagbare muziekspelers

Autozine
7 april 2009 | Sony introduceert een nieuwe lijn Xplod autoradio's die voorzien zijn van USB iPod-direct aansluiting en Bluetooth, zodat vrijwel elke draagbare muziekspeler is te verbinden, op te laden en te bedienen. Via het grote display zijn de verbonden spelers te gebruiken tijdens het rijden. De toevoeging van nieuwe technologie├źn als Zappin en Quick-BrowZer vergroten het bedieningsgemak en de DM+ Advanced verbetert de geluidsweergave van gecomprimeerde bestanden.
Info

Dankzij USB iPod-direct zijn verschillende soorten draagbare muziekspelers te verbinden en te bedienen. Het maakt daarbij niet uit of de muziek is opgeslagen op een USB-stick, iPod, iPhone of Walkman. De CDX-GT930UI is een CD/MP3/WMA/AAC-speler en heeft een gemotoriseerd en afneembaar front met een groot 4-lijns FL-dot display. Andere USB iPod-direct modellen in de GT-serie zijn de CDX-GT730UI, CDX-GT630UI en CDX-GT530UI.

Via de geïntegreerde Bluetooth-technologie is muziek te streamen van een mobiele telefoon naar de autoradio. Hiermee is ook hands-free bellen mogelijk. Wanneer een telefoongesprek binnenkomt, wordt de muziek automatisch onderbroken en is het gesprek veilig te voeren dankzij de ingebouwde microfoon. De modellen met zowel USB iPod-direct als Bluetooth zijn de MEX-BT5700U, MEX-BT4700U en MEX-BT3700U. Daarnaast is de MEX-BT5700U voorzien van een Phonebook Access Profile (PBAP), waarmee contacten uit het telefoonboek van de Bluetooth-telefoon zijn te kiezen via de autoradio. Tevens beschikt dit model over zowel een ingebouwde microfoon als externe microfoon. Voor de MEX-BT4700U en de MEX-BT3700U is een externe microfoon optioneel verkrijgbaar.

De muziek op draagbare muziekspelers is vaak gecomprimeerd om het bestand kleiner te maken. Het comprimeren van audio leidt vaak tot kwaliteitsverlies doordat de hoge frequenties worden verwijderd uit de oorspronkelijke bron. Met DM + Advanced-technologie worden MP3-bestanden hersteld en automatisch geoptimaliseerd voor elke bitrate.

Met Quick-BrowZer is muziek op digitale muziekspelers of cd's met MP3-bestanden eenvoudig via de volumeknop te doorzoeken op artiest, album, genre, playlist, bestand of map. Daarnaast maakt de ZAPPIN-technologie zoeken in de muziekcollectie heel eenvoudig. De technologie speelt automatisch het refrein van elk nummer af.

Prijs en beschikbaarheid

  • De CDX-GT930 is deze maand beschikbaar en kost 290,- euro
  • De MEX-BT5700U is beschikbaar vanaf mei en kost 350,- euro
AutoCoach
Renault en TheArsenale onthullen AIR4Renault en TheArsenale onthullen AIR4
26 november 2021
Toyota Corolla krijgt nieuw infotainmentToyota Corolla krijgt nieuw infotainment
26 november 2021
Kia verkent inzichten in voertuigdataKia verkent inzichten in voertuigdata
25 november 2021
Suzuki introduceert nieuwe S-CrossSuzuki introduceert nieuwe S-Cross
25 november 2021