31 mei 2006
 

Santana PS10

Nieuwe Santana PS10 Shortline eind dit jaar in Nederland

Autozine
31 mei 2006 | Tijdens de Autosalon van Geneve, afgelopen maart, kondigde Santana hem al voorzichtig aan: de nieuwe Santana PS10 Shortline. In Zwitserland stond hij nog als prototype op de show, maar inmiddels heeft de Spaanse 4x4 specialist het groene licht gegeven voor de productiestart van de PS10 met korte wielbasis. Eind dit jaar wordt deze nieuwste uitvoering, de derde na de vierdeurs PS10 en de PS10 Pickup, ook in Nederland leverbaar.
Info

De techniek van de nieuwe Santana PS10 Shortline stelt hem in staat zware obstakels het hoofd te bieden. Zo is hij voorzien van een versnellings-bak met een korte overbrenging en een wielophanging met bladveren en vier dubbele schokdempers. Dankzij de aan- en afloophoek van respectievelijk 50 en 30 graden, de maximum hellingshoek van 45 graden en de 500 mm doorwaaddiepte, is de Shortline een alleskunner bij uitstek die zelfs de grootste oneffenheden in het terrein gemakkelijk gladstrijkt.

Santana heeft de PS10 Shortline uitgerust met een nieuwe Euro IV diesel-krachtbron, afkomstig van IVECO. Deze 3.0-liter Unijet F1C turbodiesel is goed voor een vermogen van 107 kW/140 pk bij 3.600 omwentelingen per minuut en een maximum koppel van 350 Newtonmeter. Bovendien heeft deze krachtbron een nieuw EGR koel-systeem gekregen, evenals een nieuw motormanagementsysteem, een nieuwe turbo, elektronische brandstofinjectie en een aangepast uitlaatsysteem, onder andere voorzien van een diesel partikelfilter.

Het design van de PS10 met korte wielbasis staat geheel in dienst van het veelzijdige karakter van de auto. Praktische gebruikseigenschappen speelden een grote rol bij het ontwerp van de Shortline, die dankzij de hoekige bouw een robuuste uitstraling heeft gekregen. Ook het interieur is geheel ontworpen met het oog op het gebruik van de auto onder zware omstandigheden in de dagelijkse praktijk. Het binnenste van de PS10 Shortline is ruim, gemakkelijk toegankelijk, doelmatig vorm-gegeven, waterproof en gemakkelijk te reinigen.

Renault en TheArsenale onthullen AIR4Renault en TheArsenale onthullen AIR4
26 november 2021
Toyota Corolla krijgt nieuw infotainmentToyota Corolla krijgt nieuw infotainment
26 november 2021
Kia verkent inzichten in voertuigdataKia verkent inzichten in voertuigdata
25 november 2021
Suzuki introduceert nieuwe S-CrossSuzuki introduceert nieuwe S-Cross
25 november 2021