13 maart 2003
 

Ruim 1 miljoen duwbanden bij Van Doorne

Autozine
13 maart 2003 | Bij Van Doornes Transmissie (VDT), de producent van duw-schakelbanden voor de continue variabele transmissie (CVT) uit Tilburg, zijn de voorbereidingen gestart voor een uitbreiding van de bestaande faciliteiten. Vooral na 2000 is de wereldwijde afzet van de CVT duwbanden drastisch toegenomen, waardoor er in Tilburg momenteel op topcapaciteit wordt gedraaid. De uitbreiding is dan ook noodzakelijk om te kunnen voldoen aan de gestegen vraag, nu en in de verdere toekomst.
Info

Van Doornes Transmissie kan terugzien op een voorspoedig verlopen 2002. Waar de wereldeconomie her en der stagneerde is de vraag naar de CVT duwbanden van Van Doorne alleen maar verder toegenomen. In Azie, en met name Japan, zijn de auto's met CVT niet meer uit het straatbeeld weg te denken. In het drukke stadsverkeer bewijst de CVT keer op keer zijn voordelen. Maar ook wanneer het op het leveren van prestaties aankomt, is de CVT inmiddels doorgebroken. Zo is in Amerika de Saturn Vue leverbaar geworden met CVT, nadat er al een jaar lang een uiterst krachtige achtcilinder Chevrolet Yukon met CVT door de diverse Amerikaanse automobielproducenten met goed gevolg werd getest. Nissan heeft in Amerika de Murano SUV op de markt gebracht, voorzien van een 3.5-liter zescilinder motor met een koppeloverdracht van 350 Nm en is hiermee wereldwijd de grootste CVT toepassing.

De productiecijfers van de duwbanden tonen de toenemende populariteit van de CVT nog het duidelijkst aan. Werden er in het jaar 2000 nog 430.000 duwbanden in Tilburg geproduceerd, een jaar later waren dat er al 586.000, terwijl in 2002 ruim een miljoen banden werden vervaardigd. Emery Hendriks, General Manager Product Planning , zegt: "Vanaf nu zal het allemaal nog veel sneller gaan door de nieuwe fabriek in Japan. Voor 2005 verwachten wij ca. 2,8 miljoen duwbanden te produceren, terwijl dat aantal in 2010 zon 5 miljoen zal bedragen".

Momenteel worden door VDT plannen ontwikkeld voor een uitbreiding van de productiecapaciteit in Tilburg.

IkWilVanMijnAutoAf
Renault en TheArsenale onthullen AIR4Renault en TheArsenale onthullen AIR4
26 november 2021
Toyota Corolla krijgt nieuw infotainmentToyota Corolla krijgt nieuw infotainment
26 november 2021
Kia verkent inzichten in voertuigdataKia verkent inzichten in voertuigdata
25 november 2021
Suzuki introduceert nieuwe S-CrossSuzuki introduceert nieuwe S-Cross
25 november 2021