27 augustus 2007
 

ROAD Group

ROAD Group van start als een aanbieder van navigatie-produkten

Autozine
27 augustus 2007 | Vandaag gaat de ROAD Group van start, een bedrijf dat nieuwe online diensten voor de navigatiemarkt gaat aanbieden. Als eerste stap heeft de ROAD Group MyGuide overgenomen, een van de vijf topspelers op het gebied van navigatiesystemen in Europa. De producten en diensten van de ROAD Group zullen online services, zoals informatie over tolwegprijzen, "friend finders" en dynamische, webgebaseerde content, combineren met diverse online diensten voor navigatiesystemen. Daarnaast gaat de ROAD Groep "Geo-Tagging"-oplossingen aanbieden, waarmee locatiegegevens kunnen worden toegevoegd aan websites, afbeeldingen en andere online informatiebronnen.
Info

Prof. ir. Roel Pieper en Ad Bastiaansen zijn de oprichters van de ROAD Group, waarbij Ad Bastiaansen tevens de functie van President en CEO vervult. Bastiaansen heeft ruime ervaring met intelligente transport- en reissystemen. Hij heeft 17 jaar gewerkt bij TeleAtlas. Bastiaansen zal ook CEO worden van MyGuide. Roel Pieper wordt Chairman of the Board van beide bedrijven. Pieper is een bekend investeerder en heeft diverse managementfuncties bekleed in de technologiesector, onder meer bij Philips, waar hij direct verantwoordelijk was voor Navteq, een concurrent van TeleAtlas.

Het nieuwe bedrijf wil inspelen op de ontwikkelingen in online wegenkaartdiensten die gebaseerd zijn op Location Based Services-architecturen. De ROAD Group verwacht een nauwe afstemming op ontwikkelingen zoals Google Maps en andere online diensten. Verder maakt Geo-Tagging een reeks nieuwe producten en diensten van de ROAD Group mogelijk, onder andere in combinatie met de MyGuide-producten en -oplossingen.

Een aantal investeringen en deelnames zijn reeds afgesloten, waaronder het softwarebedrijf One Step Ahead uit Stuttgart, dat nu deel uitmaakt van de ROAD Groep. Deze softwaregroep heeft een oplossing voor het gebruik van digitale kaarten van verschillende leveranciers (bijvoorbeeld NavTeq en TeleAtlas) in één systeem. Daardoor maakt het niet meer door wie een digitale kaart is geproduceerd. Ook heeft de ROAD groep deelnames in het Koreaanse bedrijf BlueBird die speciale routing en navigatie software zal leveren. De verwachting is dat nog diverse andere firma's zullen toetreden tot de ROAD Groep in de komende maanden.

De ROAD Group is van plan binnen de komende maanden verschillende investeringen en partnerships aan te kondigen, waarmee de mogelijkheden voor online navigatie diensten via innovatieve hardware- en softwaretechnologieën worden uitgebreid.

Opel onthult nieuwe Astra Sports TourerOpel onthult nieuwe Astra Sports Tourer
1 december 2021
Skoda KAROQ aangepast voor 2022Skoda KAROQ aangepast voor 2022
30 november 2021
Opel introduceert Private Lease FlexOpel introduceert Private Lease Flex
29 november 2021
Suzuki prijst nieuwe S-Cross 2022Suzuki prijst nieuwe S-Cross 2022
29 november 2021