18 september 2002
 

Geodesy

nieuwe radardector op basis van gps bij morpheous

Autozine
18 september 2002 | De Geodesy is een waarschuwingssysteem dat met behulp van satelliettechnologie weggebruikers helpt om bekeurigen te voorkomen. Het systeem is nu uitgebreid met een digitale radardetector en een speciale slede die ook een combinatie met bestaande radardetectors mogelijk maakt. De Geodesy is zowel bij flitspalen als bij mobiele snelheidscontroles een extra zintuig op de weg.
Info

Het TSC systeem (zoals het complete pakket heet) beschikt over een digitale radarantenne van de nieuwste generatie, die speciaal voor de Nederlandse markt werd ontwikkeld. Daarmee wordt de weggebruiker ook gewaarschuwd bij mobiele snelheidscontroles, naast de bescherming die al wordt geboden bij flitspalen, inductielussen, trajectcontroles en digitale camera's. Groot voordeel van de Geodesy is dat deze ongevoelig is voor signalen van storingsbronnen en bovendien geen foutieve radarmeldingen geeft bij snelheden lager dan 50 km/h. Wie niet te snel rijdt, ontvangt dus geen geluidssignalen zoals bij conventionele apparatuur en wordt zo gestimuleerd om consequent een correcte snelheid aan te houden. Naast de Geodesy en de digitale radardetector is een speciale slede leverbaar, waarmee een bestaande detector van een ander merk op de geodesy kan worden aangesloten. Wie reeds de beschikking heeft over een inbouw-radardetector, kan kiezen voor deze uitbreiding.

De Geodesy valt technisch gezien onder de navigatiesystemen en maakt gebruik van GPS (Global Positioning System), een netwerk van 24 satellieten die tweemaal per dag om de aarde draaien. De informatie die deze satellieten uitzenden, stelt Geodesy in staat elke seconde de exacte positie van het voertuig op aarde uit te rekenen, tot op twaalf meter nauwkeurig. Een volledige database met vaste snelheidscontroles doet vervolgens de rest. Deze database wordt dagelijks bijgewerkt, waardoor de informatie altijd accuraat is. Een computer vergelijkt de locatie van de auto of motorfiets met de gegevens in de database en laat een waarschuwingssignaal zien en horen zodra het voertuig een controlepunt met een te hoge snelheid nadert. De database is inmiddels uitgebreid met gegevens over controles in België.

De Geodesy is geschikt voor zowel auto als motorfiets. Het systeem past op iedere 12V-aansluiting, en kan worden gebruikt in meerdere voertuigen. De adviesprijs bedraagt € 675, inclusief een compleet pakket accessoires. De Geodesy met radaraansluiting voor een reeds aanwezige detector kost € 775. Het aanbod wordt gecompleteerd met het TSC systeem, ofwel de Geodesy met digitale radarantenne, voor een prijs van € 1.399.

XLLease
Mazda 2 wordt hybrideMazda 2 wordt hybride
6 december 2021
Nieuwe Renault SUV heet AustralNieuwe Renault SUV heet Austral
6 december 2021
Morgan schetst nieuwe driewielerMorgan schetst nieuwe driewieler
3 december 2021
Polestar 3 aangekondigdPolestar 3 aangekondigd
2 december 2021