2 februari 2003
 

Valma

poetsspectakel bij valma tijdens de autorai

Autozine
2 februari 2003 | Valma presenteert tijdens de komende AutoRAI op bijzondere wijze de gehele productlijn. Op de eerste showdag neemt een professionele poetser een bijna veertig jaar oude Saab onder handen om de nog originele lak weer als nieuw te maken. Daarbij wordt een omvangrijke reeks Valma-, Commandant- en Turtle Wax-producten gebruikt.
AutoCoach
Info

De Saab 96 op de Valma-stand dateert uit 1964. Deze Nederlandse auto is uniek omdat hij nog origineel is; dat geldt zeker ook voor de rode lak. Die is echter met het verstrijken van de jaren dof geworden en de eigenaar heeft overwogen de auto opnieuw te laten spuiten. Volgens Valma is dat niet nodig. Om dat te bewijzen neemt op 7 februari een poetsexpert exact de helft van de auto onder handen.

Eerst wordt de lak gereinigd, daarna met cleaner (fijn polijstmiddel) behandeld om de glans terug te brengen en ten slotte komt er een solide waslaag op die de lak beschermt en de glans vasthoudt. Ook onderdelen als het chroom, de banden en het kunststof (interieur) worden gereconditioneerd. Daarbij gebruikt de poetser verschillende producten van Valma, Turtle Wax en Commandant. Tijdens de werkzaamheden introduceert Valma ook het nieuwste product, Commandant M3. Dit poetsmiddel is volgens Valma geschikt voor gebruik met een poetsmachine en kan daarnaast handmatig worden toegepast.

Alle bezoekers kunnen de metamorfose van de klassieke Saab op de eerste publieksdag van de AutoRAI bijwonen. Gedurende de tentoonstelling staat de voor de helft gepoetste Saab op de Valma-stand (Noordhal, stand 05.004). Valma presenteert op de AutoRAI tevens de "Turtle Wax Productkiezer", een schema waarmee de automobilist het juiste verzorgingsmiddel kan selecteren. Bezoekers van de stand kunnen bovendien een poetspakket winnen.

XLLease
Opel onthult nieuwe Astra Sports TourerOpel onthult nieuwe Astra Sports Tourer
1 december 2021
Skoda KAROQ aangepast voor 2022Skoda KAROQ aangepast voor 2022
30 november 2021
Opel introduceert Private Lease FlexOpel introduceert Private Lease Flex
29 november 2021
Suzuki prijst nieuwe S-Cross 2022Suzuki prijst nieuwe S-Cross 2022
29 november 2021