24 september 2008
 

Autovoorstel.nl

Online automakelaar gaat van start

Autozine
24 september 2008 | Vandaag is Autovoorstel.nl, een online makelaar voor autokopers, officieel online gegaan. De nieuwe consumentenwebsite bezorgt potentiële kopers van een nieuwe of gebruikte auto die al weten waar ze naar op zoek zijn binnen 48 uur een passend voor een nieuwe óf gebruikte auto.
Info

Autovoorstel.nl fungeert als bemiddelaar tussen potentiële kopers van een nieuwe of gebruikte auto, tot maximaal vijf jaar oud, en uitsluitend Bovag-aangesloten autodealers die hen graag een passend aanbod willen doen.

Aan Autovoorstel.nl ligt een database ten grondslag met gegevens over alle gangbare automerken, -modellen en –uitvoeringen die in Nederland op de markt leverbaar zijn. Op basis van deze gegevens, die afkomstig zijn van het RDC (het datacentrum voor de automobielbranche), stellen gebruikers van Autovoorstel.nl de voor hun perfecte auto samen. Ze bepalen daarbij zelf hoe specifiek ze zijn in hun voorkeuren voor bijvoorbeeld de motorisering, uitvoering en kleur. Hoe algemener de specificaties, des te groter het aantal voorstellen dat via de email volgt.

Vervolgens stuurt Autovoorstel.nl het offerteverzoek naar haar landelijk dekkende netwerk van merkdealers en onafhankelijke autobedrijven die alle aangesloten zijn bij de Bovag en waarin alle gangbare automerken zijn vertegenwoordigd. Deze bedrijven hebben 48 uur de tijd om te reageren met een passende offerte, waaruit de koper uiteindelijk het meest geschikte autovoorstel selecteert. Vervolgens brengt Autovoorstel.nl de koper en verkoper rechtstreeks met elkaar in contact, waarmee de rol van de website compleet en afgerond is.

Om een serieus contact tussen koper en dealer te garanderen en te voorkomen dat de aangesloten autobedrijven worden bedolven onder talloze verzoeken met weinig potentie, betalen gebruikers van Autovoorstel.nl een bedrag van 10 euro per verzonden aanvraag.

KwikFit
Mazda 2 wordt hybrideMazda 2 wordt hybride
6 december 2021
Nieuwe Renault SUV heet AustralNieuwe Renault SUV heet Austral
6 december 2021
Morgan schetst nieuwe driewielerMorgan schetst nieuwe driewieler
3 december 2021
Polestar 3 aangekondigdPolestar 3 aangekondigd
2 december 2021