20 april 2006
 

Novogo navigatie

Nieuw in Nederland: Novogo navigatiesystemen

Autozine
20 april 2006 | Novogo navigatiesystemen zijn nieuw in Nederland. De Novogo T30, A30 en V30 zijn compacte navigatiesystemen tegen een concurrerende prijs. De Novogo-navigatiesystemen maken gebruik van kaarten van Navteq. Het topmodel biedt onder andere spraakbesturing, weergave van de maximumsnelheid en een 20-kanaals GPS-ontvanger.
Info

Alle Novogo-navigatiesystemen beschikken over een set van ruim 400 Nederlands gesproken instructies die de bestuurder vertellen hoe hij of zij moet rijden. In plaats van alleen de eerstvolgende aankomende richtingswijziging, geeft de Novogo ook de tweede en derde aankomende richtingswijziging aan. Hierdoor kan de bestuurder tijdig anticiperen, bijvoorbeeld door op tijd voor te sorteren. Bij de Novogo navigatiesystemen worden visuele richtingsaanwijzingen real-time berekend en in 3D weergegeven. Een extra functie is de mogelijkheid om de Novogo een waarschuwing te laten geven wanneer de lokaal geldende maximumsnelheid wordt overschreden.

Spraakbesturing, een complete kaartenset voor de Benelux en 64MB geheugen. Dat zijn de eigenschappen van de Novogo V30: het topmodel uit de serie. Een touch-screen laat de te volgen route zien en de bestuurder krijgt gesproken instructies te horen via de ingebouwde luidspreker. De Intel PXA 255 400 MHz processor en 20 kanaals GPS ontvanger berekenen of herzien de route van deur tot deur. De Novogo V30 zorgt voor meer rijveiligheid omdat bestuurders niet handmatig de bestemming hoeven in te voeren of andere handelingen via het scherm hoeven te doen. Dankzij een spraakherkenningssysteem kan de gewenste bestemming of instructie tijdens het rijden gesproken worden, terwijl de handen aan het stuur en de aandacht op de weg blijven. De Novogo V30 is voorzien van een slot voor SD- en CompactFlash II geheugenkaarten. De Novogo V30 is verkrijgbaar voor een winkelprijs van ca. € 399,-.

De Novogo A30 valt op door het design. Met navigatie aan de hand van postcodes wordt iedere bestemming snel en trefzeker gevonden, met de keuze uit de snelste of de kortste route. Dit model beschikt tevens over een 20 kanaals GPS ontvanger en wordt geleverd met routekaarten van de Benelux. Via een SD-geheugenslot kunnen extra kaartensets worden gebruikt. De Novogo A30 is verkrijgbaar voor een winkelprijs van ca. € 349,-.

De Novogo T30 is niet alleen het voordeligste model uit de Novogo-series, maar met een formaat van 130x74x21mm en een gewicht van 160 gram ook het meest compacte en lichtste model. Toch is het een compleet autonavigatiesysteem met gedetailleerde kaarten van de Benelux, een 3,5 inch LCD touch screen en een SD-geheugenslot. De Novogo T30 is verkrijgbaar voor een winkelprijs van ca. € 299,-.

KwikFit
Renault en TheArsenale onthullen AIR4Renault en TheArsenale onthullen AIR4
26 november 2021
Toyota Corolla krijgt nieuw infotainmentToyota Corolla krijgt nieuw infotainment
26 november 2021
Kia verkent inzichten in voertuigdataKia verkent inzichten in voertuigdata
25 november 2021
Suzuki introduceert nieuwe S-CrossSuzuki introduceert nieuwe S-Cross
25 november 2021