15 augustus 2018
 

Nokian Tyres

Nokian Tyres neemt deel aan Science Based Targets-initiatief

Autozine
15 augustus 2018 | Nokian Tyres wil een bijdrage leveren aan het aanpakken van de klimaatverandering en nu wil het bedrijf ambitieuze op wetenschap gebaseerde klimaatdoelen stellen. In mei van dit jaar is Nokian Tyres toegetreden tot het Science Based Targets-initiatief met als doel om nauwkeurigere doelen te stellen die worden beoordeeld en goedgekeurd door een externe organisatie. Nokian Tyres bereikte zijn eerder gestelde doelen om de CO2-emissies te verminderen ruim vóór op het schema.
AutoCoach
Info

"Op het gebied van milieuverantwoordelijkheid overwegen we nu al de hele levenscyclus van het product en al onze functies. Onze doelstelling voor 2020 was een vermindering met 20% van de CO2-uitstoot van de productie van onze fabrieken. Tegen het einde van 2017 hadden we dit doel al met meer dan 36% overschreden. Deelname aan het initiatief is een natuurlijke voortzetting van ons lange-termijn werk voor het milieu", legt Teppo Huovila uit, die de leiding heeft over de inspanningen van het bedrijf op het gebied van duurzaamheid. De nieuwe klimaatdoelen worden gekoppeld aan de waardeketen van het bedrijf en de milieueffecten van producten.

"We ontwikkelen voortdurend nieuwe banden met een nog lagere rolweerstand dan voorheen, waardoor de uitstoot van broeikasgassen tijdens het gebruik aanzienlijk wordt verminderd. De gemiddelde vermindering van 7% van de rolweerstand van onze in 2017 verkochte banden vermindert bijvoorbeeld de CO2-uitstoot met de uitstoot van maar liefst 54.000 personenauto's per jaar", zegt Huovila.

Het Science Based Targets-initiatief moedigt bedrijven aan om wetenschappelijke doelen te stellen voor het bestrijden van klimaatverandering. Het initiatief is een samenwerking tussen UN Global Compact, CDP (voorheen het Carbon Disclosure Project), WRI (World Resources Institute) en WWF (het Wereldnatuurfonds) voor het promoten van de beste praktijken bij het stellen van wetenschappelijke klimaatdoelen. Bovendien beoordeelt het onafhankelijk de doelen van bedrijven en gemeenschappen en keurt het deze goed. Alle deelnemende bedrijven staan op de website Science Based Targets website.

XLLease
Renault en TheArsenale onthullen AIR4Renault en TheArsenale onthullen AIR4
26 november 2021
Toyota Corolla krijgt nieuw infotainmentToyota Corolla krijgt nieuw infotainment
26 november 2021
Kia verkent inzichten in voertuigdataKia verkent inzichten in voertuigdata
25 november 2021
Suzuki introduceert nieuwe S-CrossSuzuki introduceert nieuwe S-Cross
25 november 2021