5 augustus 2005
 

Tiny Toy Cars

Nieuwe merken bij Tiny Toy Cars

Autozine
5 augustus 2005 | Tiny Toy Cars, de online schaalmodellen winkel, heeft een aantal nieuwe merken aan het assortiment toegevoegd. Het gaat om Maisto, Pro Rodz, Playerz en Tomica. Hiermee komen schaalmodellen beschikbaar van auto's die tot nu toe niet als speelgoed verkrijgbaar waren.
Info

Een van de grote spelers in de modelauto wereld is Maisto. Het is een zeer bekend merk, maar dat ze ook 1/64 auto's maken, is bij het grote publiek minder bekend. Maisto maakt een keur aan speelgoedautos in 1/64, onder andere in hun Transit Authority serie. Dit zijn echte speelgoedauto's, waar de prijs dan ook naar is. Maisto onderkent echter de opkomst van de 1/64 schaal door het recentelijk uitbrengen van een aantal nieuwe series van hoogwaardige modelauto's.

In de Pro Rodz serie zijn autos te vinden van Amerikaanse makelij, uit de jaren 50 tot 70. Klassiekers zoals de Chevy Nomad uit 55, de Bel Air uit 62 en muscle cars als zoals de Dodge Charger. De modellen zijn niet helemaal schaalgetrouw, de meesten zijn wat gedrongen en de body is iets aan de hoge kant, vergeleken met de raampartij. Ze zijn qua verhoudingen vergelijkbaar met de Big Time Muscle serie van Jada Toys. Wel een leuke feature is de te openen motorkap, waar een alleraardigste impressie van een motorblok (uiteraard een V8) te vinden is.

Moderne autos zijn te vinden in de Playerz serie van Maisto. De naam is afkomstig van de bijgeleverde speelkaart. De serie zal in totaal uit vier series bestaan (nu leverbaar de serie Spades en sinds kort de Diamonds, de Hearts en Clubs moeten nog uitkomen). In iedere serie zitten 12 verschillende autos (6 modellen in 2 kleuren elk) wat dus 12 verschillende speelkaarten oplevert. Een aparte serie met verlengde limosines maken de kaartset compleet.

Terug van heel lang weggeweest van de Nederlandse/Europese markt: het Japanse merk Tomica! Tomica maakt al jarenlang mooie modelautos van voornamelijk Japanse merken. Nu zijn modelautos van Japanse merken erg schaars, dus de toevoeging van Tomica aan het assortiment van Tiny Toy Cars kan zeer welkom worden geheten!

KwikFit
Opel onthult nieuwe Astra Sports TourerOpel onthult nieuwe Astra Sports Tourer
1 december 2021
Skoda KAROQ aangepast voor 2022Skoda KAROQ aangepast voor 2022
30 november 2021
Opel introduceert Private Lease FlexOpel introduceert Private Lease Flex
29 november 2021
Suzuki prijst nieuwe S-Cross 2022Suzuki prijst nieuwe S-Cross 2022
29 november 2021