6 mei 2009
 

Elk Merk Waardig

Nieuwe autoclub in Nederland: Elk Merk Waardig

Autozine
6 mei 2009 | Nederland is een autoclub rijker: Elk Merk Waardig. Er viel nog een gat te dichten tussen de vele verenigingen die zich over een merk dan wel een model ontfermen. Elk Merk Waardig brengt eigenaren bij elkaar van 'verschoppelingen', auto's die in de vergetelheid zijn geraakt en/of door de grote massa worden verguisd. Het eerste officiƫle evenement staat voor zaterdag 5 september op de rol.
Info

Ooit legendarisch worden, dat is maar voor een beperkte groep auto's weggelegd. Een grote meerderheid leidt na de eerste tien, vijftien jaar of zelfs direct al een bestaan in de marge. Clubs bekommeren er zich niet zo om of laten een model voor spek en bonen meedoen. De situatie waarin zo'n auto belandt heeft voor vele andere liefhebbers iets aandoenlijks. Vanuit een behoefte dat gevoel en de erkenning voor de verschoppelingen te delen besloot een groep gelijkgestemde zielen zich te verenigen.

Elk Merk Waardig stelt zich ten doel de eigenaren en bewonderaars van ondergewaardeerde en vaak vergeten auto's gezamenlijk plezier aan hun hobby te laten beleven. Tevens hoopt de club duizenden modellen uit deze categorie te behoeden voor een vroegtijdig einde op de sloop, door er de aandacht op te vestigen en ze te erkennen. Daarbij geldt geen leeftijdsgrens. Iedereen die een dergelijke auto bezit of een warm hart toedraagt wordt van harte aangemoedigd zich als lid of donateur aan te melden.

Jaarlijks wil Elk Merk Waardig diverse evenementen op touw zetten, zoals puzzelritten, themamiddagen of -avonden en gecombineerde activiteiten met andere clubs, indien er raakvlakken bestaan. Op zaterdag 5 september trapt de club af met een puzzelrit in de Lingewaard, waarbij ook niet-leden met het geheel kunnen kennismaken. Meer informatie daarover volgt binnenkort op de website. Hiervan is nu een tijdelijke versie online, welke zo spoedig mogelijk door een officiële vervangen wordt. Die zal onder meer een register bevatten. Voorts gaat er enkele keren per jaar een digitale nieuwsbrief naar de leden uit.

Het bestuur van Elk Merk Waardig spreekt de hoop uit dat het eerste evenement meteen een geweldige variatie aan miskende en vrijwel geheel uit het straatbeeld verdwenen auto's trekt. Zij zullen een uniek totaalplaatje teweegbrengen, dat veel gespreksstof geeft.

Opel onthult nieuwe Astra Sports TourerOpel onthult nieuwe Astra Sports Tourer
1 december 2021
Skoda KAROQ aangepast voor 2022Skoda KAROQ aangepast voor 2022
30 november 2021
Opel introduceert Private Lease FlexOpel introduceert Private Lease Flex
29 november 2021
Suzuki prijst nieuwe S-Cross 2022Suzuki prijst nieuwe S-Cross 2022
29 november 2021